Mergi la conţinutul principal

Locul de picnic al Brăilei, primitor de Rusalii

Locul de picnic din spatele Lacului Sărat, unica zonă amenajată de Primăria Brăila în acest scop, a atras în minivacanţa de Rusalii sute de brăileni amatori de grătar sau doar dornici să se adăpostească de caniculă la umbra copacilor din pădurea Stejaru. Fără a fi arhiplină ca altădată, zona fremăta, totuşi, de zumzetul celor care fie stăteau în jurul grătarelor, fie deja se aşezaseră la masă sau îşi supravegheau copiii ce încercau să se joace printre copaci. Cu jocurile era ceva mai greu, din cauza şanţurilor săpate de angajaţii Ocolului Silvic Lacu Sărat, pentru a împiedica accesul maşinilor în pădure. "Ar fi fost mai frumos dacă nu erau şanţurile astea peste tot!", ne-a spus o brăileancă. Una peste alta, însă, locul de picnic este funcţional, Primăria ocupându-se în mod constant de acest aspect. În parcarea amenajată pentru maşini există o cisternă cu apă menajeră şi câteva toalete ecologice. În zona de picnic propriu-zisă sunt amplasate câteva tomberoane, precum şi o masă unde turiştii îşi pot pregăti fripturile înainte de a le pune pe grătar.
Aşa cum arătam mai sus, spre deosebire de anii trecuţi, când mai toată lumea intra cu maşinile printre copaci, în prezent accesul este interzis, iar pentru ca restricţia să fie respectată există şi o barieră dar şi şanţuri săpate de-a curmezişul drumului de pământ pe unde se intră în pădure. Chiar dacă măsura respectivă i-a deranjat pe unii turişti, se dovedeşte, totuşi, eficientă.
Per total, brăilenii apreciază felul cum arată în prezent locul de picnic. "E mai bine decât era cu ceva vreme în urmă", ne-a spus, ieri, Nicolae Olteanu, unul dintre brăilenii ieşiţi la iarbă verde cu familia.
Un pericol pe care nu trebuie să îl ignore cei care merg zilele acestea la picnic în pădurea Stejaru este reprezentat de căpuşe. Dat fiind că tratamentele contra insectelor nu prea au fost eficiente în acest început de sezon estival - Primăria dă vina pe faptul că a plouat mult, ceea ce a împiedicat aplicarea insecticidelor la timp - atât ţânţarii cât şi căpuşele par să prolifereze în perioada aceasta. Este de aşteptat, aşadar, ca şi în pădurea Stejaru să fie destul de multe căpuşe. De altfel, cei de la Primărie au montat un panou la marginea locului de picnic, pe care sunt înscrise câteva măsuri de protecţie împotriva infestării cu căpuşe.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro