Cele 131 de sate au fost selectate dintre localitatile cu grad redus sau fara acces la serviciile de comunicatii. De asemenea, primariile de care apartin aceste localitati, asadar si primaria Silistea de care apartine satul Cotu Lung, si-au exprimat interesul de a participa la programul national de instalare de telecentre lansat de ANRCTI si si-au asumat in intregime cheltuielile de gestionare a telecentrului.
In medie, costurile cu aparatura, instalarea si mentinerea in functiune timp de trei ani a fiecarui telecentru au fost estimate de autoritate la circa 39.138 lei, adica aproximativ 11.800 euro.
Telecentrul este un spatiu public (o incapere) dotat cu cel putin 2
aparate telefonice, 2 calculatoare si un fax si va functiona pe o
perioada de cel putin 3 ani dupa care, in cazul in care proiectul si-a
dovedit utilitatea, primaria poate continua administrarea telecentrului, echipamentele din telecentru intrind in proprietatea primariei.
Aceasta este cea de-a sasea licitatie organizata de ANRCTI in cadrul programului national de instalare a telecentrelor. Primele cinci licitatii s-au finalizat cu desemnarea a sase companii care s-au angajat sa instaleze 331 de telecentre.
Important de mentionat este ca in cazul judetului Braila, in cursul acestui an, ar urma sa fie inaugurate doua telecentre in localitatile Rimnicelu si Salcia Tudor, licitatia pentru instalarea aparaturii fiind cistigata anul trecut de catre compania "Orange" si Societatea Nationala de Radiocomunicatii.