Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Locatari din patru blocuri stresati de zgomotul provocat de doua hale industriale

Locatarii blocurilor P1, P2, P3 si ai blocului 5 de pe Str. Delfinului se pling ca, de citeva luni, nu se mai pot odihni din cauza zgomotului provocat de doua firme profilate pe confectii metalice, care isi desfasoara activitatea in niste hale inchiriate pe malul Dunarii, mai exact pe Vadul Spitalului, linga Baza Nautica. "Sint doua hale in care se prelucreaza obiecte din metal. Se lucreaza atit inauntru cit si in curte, intr-un zgomot infernal pe care noi, locatarii, il suportam de citeva luni. S-au facut sesizari la Primarie si la Politia de mediu si singurul rezultat a fost oprirea lucrarilor, pe timpul noptii numai ca, dupa putin timp, acestea au fost reluate cu aceeasi intensitate. Mentionam ca aceste hale sint situate in spatele Spitalului de Psihiatrie. Nu intelegem cum s-a dat aprobare pentru functionarea lor intr-o astfel de zona, in conditiile in care zgomotul produs de utilaje este greu de suportat chiar cu usile si geamurile inchise. In week-end, se adauga zgomotul masinilor cu care tinerii nostri fac intreceri tot aici, de la ora 22.00 in sus", se arata in sesizarea locatarilor celor patru blocuri.
Garda de Mediu confirma faptul ca a primit o reclamatie din partea respectivilor locatari si ca a dispus sistarea lucrarilor pe timp de noapte. Ulterior, aceiasi locatari au mai adresat o sesizare autoritatilor de mediu, prin care se pling ca masura a fost respectata doar temporar si ca problema nu s-a rezolvat. "La inceputul saptaminii viitoare, cele doua firme care activeaza in zona vor face obiectul unui nou control. Doar una dintre cele doua societati desfasoara lucrari in trei schimburi si in afara halei pe care o are inchiriata. Aceasta ne-a anuntat, pe de o parte, ca a incetat activitatea afara si in trei schimburi, si de de alta parte, ca a inchiriat un spatiu aflat la distanta mai mare de spital si de blocuri. Aceste aspecte vor fi verificate, iar daca vom constata ca nu s-au luat si practic masurile anuntate firma respectiva risca o amenda cuprinsa intre 500 milioane de lei vechi si un miliard de lei vechi", ne-a declarat Valentin Terinte, comisar al Garzii de Mediu Braila. Potrivit acestuia, cele doua firme au autorizatie de functionare in acea locatie, emisa atit de Primarie, cit si de Agentia de Protectie a Mediului.
O alta institutie careia i se pot adresa locatarii afectati de poluarea fonica este Inspectoratul pentru Sanatate Publica. Seful acestei institutii, Lavinia Craioveanu, ne-a informat ca, in baza unei sesizari, se pot face determinari de zgomot in locuintele petentilor, contra unei taxe de 630.000 lei vechi. Daca nivelul decibelilor depaseste normele legale, cei vinovati sint amendati, in prima instanta, apoi risca sa li se opreasca activitatea.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii