Mergi la conţinutul principal

Localnicii din Vărsătura, pe picior de război cu Drumurile Naţionale

• „Nu ne mai trebuie nici giratorii, dăm CNADNR în judecată ca să ia parapeţii ăştia cu totul de aici!”, spun aceştia • luni, după şedinţa Consiliului Local Chiscani, unul dintre protestatari ne-a informat că inclusiv Primăria Comunei vrea să fie parte în procesul cu CNADNR • primarul Costică Cojea temperează, însă, lucrurile, spunând că deocamdată au fost doar nişte discuţii de principiu

 

Localnicii din Vărsătura nu se împacă nici în ruptul capului cu separatoarele de sens din beton care îi obligă să ocolească mai mulţi kilometri, până dincolo  de staţiunea Lacu Sărat, la intersecţia Trei Movile, pentru a putea întoarce maşinile. Nici varianta amenajării a două sensuri giratorii, unul la ieşirea din staţiune şi unul la Trei Movile, variantă asupra căreia s-a căzut de acord în urmă cu circa două săptămâni, când conducerea Consiliului Judeţean s-a întâlnit cu conducerea Direcţiei Regionale Constanţa din cadrul Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România, nu pare să le mai convină. Oamenii solicită insistent ca parapeţii din beton să fie luaţi cu totul de pe mijlocul şoselei care le traversează localitate, iar lucrurile să revină la starea iniţială.

Luni dimineaţă, câţiva săteni din Vărsătura au asistat la şedinţa Consiliului Local din comuna Chiscani, solicitând insistent ca autorităţile comunale să se implice pentru rezolvarea problemei. În urma discuţiilor, unul dintre locatarii din Vărsătura ne-a informat că s-a căzut de acord ca să se intenteze un proces împotriva CNADNR. „Locatarii din Vărsătura, Primăria Chiscani şi Consiliul Local Chiscani ne vom uni pentru a-i da în judecată pe cei de la drumuri naţionale, ca să îi forţăm să ia separatoarele de sens de pe mijlocul şoselei. Primarul şi consilierii din Chiscani au fost de acord cu acest lucru, urmează să ne angajăm un avocat şi să deschidem procesul”, ne-a declarat un localnic, luni, în jurul orei 11.00, imediat după ce a ieşit din sala de şedinţe din Chiscani.

Optimismul acestuia nu era împărtăşit, însă, pe deplin de primarul din Chiscani, Costică Cojea. Acesta a confirmat că s-a discutat în Consiliul Local despre problema parapeţilor din beton, însă ne-a declarat că deocamdată nu s-a luat o decizie fermă privind implicarea Primăriei Chiscani într-o acţiune în justiţie pornită împotriva CNADNR. „Este o posibilitate, însă nu s-a stabilit ceva concret. Câţiva cetăţeni din Vărsătura au venit la şedinţa Consiliului Local şi au deschis o discuţie pe tema separatoarelor de sens. Înţeleg că acum nu mai vor doar amenajarea de sensuri giratorii ci vor ca parapeţii de beton să fie complet scoşi din sat”, ne-a declarat primarul Cojea.

Reamintim că problema separatoarelor de sens a apărut în urmă cu circa o lună, imediat după ce CNADNR a început inopinat acţiunea de montare a separatoarelor de sens care, în prezent, împart efectiv în două localitatea Vărsătura. Cei care au case în sat se plâng că nu mai pot intra pe străzile laterale decât dacă ocolesc mai mulţi kilometri, tocmai pe la Trei Movile. Acţiunea heirupistă a CNADNR a fost criticată de mai mulţi politicieni brăileni, iar Consiliul Judeţean, luat complet prin surprindere, a reacţionat la câteva zile după ce s-a început montarea parapeţilor, iniţiind o înâlnire cu reprezentanţii CNADNR, în urma căreia s-a stabilit ca pe raza localităţii să fie amenajate trei treceri de pietoni, iar la ieşirea din staţiunea Lacu Sărat să fie făcut un sens giratoriu. Iniţial, sens giratoriu era prevăzut doar la intersecţia Trei Movile.

CNADNR a susţinut tot timpul că montarea separatoarelor de sens s-a făcut în scopul prevenirii accidentelor rutiere grave. De când au fost puse acestea pe poziţie, însă, s-au produs deja trei accidente, în urma cărora mai multe maşini au fost serios avariate, iar câteva persoane au ajuns la spital cu răni grave. Şoferii implicaţi au declarat că au fost împiedicaţi să se asigure de separatoarele de sens, care ar obtura serios vizibilitatea. Nu e mai puţin adevărat că unii dintre aceşti şoferi au produs accidente din cauza faptului că au încercat să întoarcă prin spaţiile lăsate libere pentru amenajarea trecerilor de pietoni.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu