Mergi la conţinutul principal

Localizarea apelurilor de pe telefoane mobile la 112, posibila din noiembrie

Sistemul National Unic pentru Apeluri de Urgenta 112 (SNUAU) va deveni complet functional la jumatatea lunii noiembrie, cind va fi posibila si localizarea apelurilor de urgenta efectuate de pe telefoane mobile din toate retelele operatorilor, a anuntat ministrul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei, Karoly Borbely. "Pe 15 septembrie va fi testat sistemul, urmind sa fie localizat primul apel de pe telefonul mobil la numarul de urgenta 112. Termenul impus de Comisia Europeana va fi respectat", a declarat oficialul ministerial.
Reamintim ca la inceputul lunii iulie, companiile "Romtelecom" si HP Romania au fost selectate sa furnizeze solutii de captare si localizare a apelurilor de urgenta efectuate de pe telefoane mobile la numarul 112, valoarea celor doua contracte urmind sa seincadrezein limita a 11 milioane de lei.
Legislatia UE in materie de telecomunicatii impune statelor membre sa se asigure ca serviciile de urgenta sint accesibile gratuit, formind numarul de urgenta unic european 112. Statele membre trebuie sa garanteze, de asemenea, disponibilitatea identificarii locatiei apelantului care foloseste un telefon fix sau mobil, cind suna la numarul 112.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu