Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Livrarile de gaze catre populatie sint la cote normale

Furnizarea de gaze naturale catre populatie se desfasoara fara probleme, insa pentru a preveni eventualele neajunsuri activitatea combinatelor de ingrasaminte chimice a fost sistata temporar, a declarat agentiei MEDIAFAX directorul Dispeceratului National de Gaze (DGN), Marius Stroia.
"In prezent, alimentarea consumatorilor casnici nu inregistreaza dificultati. Ieri (n.r - simbata), din cauza temperaturilor joase am avut ceva probleme in nordul Moldovei, in zona Botosani, dar au fost remediate", a explicat Stroia.
DGN a solicitat combinatelor Azomures, Turnu Magurele si Amonil Slobozia, mari consumatori de gaze naturale, sa isi intrerupa activitatea pina cind temperaturile vor reveni la valori mai ridicate, iar consumul populatiei se va reduce.
Reprezentantii societatii Azomures au declarat, vineri, ca Autoritatea Nationala de Reglementare in Domeniul Gazelor Naturale (ANRGN) a transmis mai multor combinate chimice din tara, intre care si societate din Tirgu-Mures, un ordin de incetare a activitatii, din cauza presiunii scazute a gazelor naturale.
Purtatorul de cuvint al ANRGN, Gabriel Sirbu, a declarat ca Autoritatea nu are competenta de a transmite astfel de solicitari, masura figurind printre atributiile DNG.
In ceea ce priveste importurile de gaze din Rusia, directorul DNG a spus ca la statia Mediesul Aurit (judetul Satu-Mare) cantitatile primite sint conform contractelor incheiate.
In schimb, la punctul de intrare Isaccea (judetul Tulcea) livrarile sint fluctuante, existind uneori reduceri de 9-10% fata de cantitatea obisnuita.
Oprirea combintatelor de ingrasaminte chimice este o masura uzuala in momentul in care temperaturile scad mult, pentru a preveni eventuale probleme in alimentarea consumatorilor casnici, considerata prioritara.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii