Mergi la conţinutul principal

Linie telefonica gratuita pentru semnalarea fraudelor electorale

Nu mai putin de 2 300 de persoane au fost acreditate de Asociatia Pro Democratia (APD) sa monitorizeze desfasurarea evenimentelor electorale din 19 mai, in tara si in strainatate. In Braila exista 60 de observatori. In plus, pentru ziua referendumului, APD a creat o linie telefonica gratuita, 0800.070.100, pe care o pune la dispozitia cetatenilor care sesizeaza incalcari ale legii in diferite sectii de votare. Numarul poate fi accesat gratuit din retelele Romtelecom, Orange si Vodafone, linia telefonica fiind disponibila intre orele 07:00 si 24:00.
In strainatate, APD a acreditat observatori in Republica Moldova, Austria, Belgia, Chile, Elvetia, Emiratele Arabe Unite, Franta, Germania, Grecia, Italia, Japonia, Spania, Olanda, Statele Unite ale Americii, Canada si Venezuela. De asemenea, exista 6 observatori internationali acreditati prin reteaua European Network of Election Monitoring Organizations al carei secretariat il asigura tot APD. In tara, cei mai multi observatori vor fi prezenti in mediul rural. "Astazi are loc sesiunea de instruire a observatorilor din Braila. Sint 60 de persoane care vor monitoriza referendumul din 19 mai, mai ales in mediul rural. Nu vom putea acoperi toate satele si comunele brailene. Acest aspect il vom rezolva cu sprijinul echipelor mobile. De altfel, linia telefonica gratuita, 0800.070.100, pusa la dispozitia cetatenilor in ziua votului este o idee excelenta. Brailenii pot apela cu incredere la acest numar de telefon daca vor observa practici care nu sint legale, daca vor fi influentati sa fraudeze voturile. Binevenite sint si imaginile inregistrate pe telefonul mobil sau realizate cu aparate foto", ne-a declarat Mariana Batca, reprezentant al APD Club Braila.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

Director general: Monica Paraschiv

Director: Silvia Preda

Şef departament publicitate: Sorin Preda

Redactor Şef: Florentin Coman

Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu