Mergi la conţinutul principal

Liderul de sindicat de la "CET" continua greva foamei

Liderul Sindicatului Liber CET, Gheorghita Pirlog, care a intrat de ieri dimineata in greva foamei a anuntat ca va continua masura extrema de protest pina la semnarea noului Contract Colectiv de Munca pe unitate. El a explicat ca in cursul zilei de ieri organizatia pe care o conduce a avut o intilnire cu administratia si un reprezentant din partea municipalitatii, ocazie cu care a fost stabilit un program intensiv de negocieri pentru solutionarea urgenta a revendicarii: incheierea CCM 2008 - 2009. "La aceasta intilnire au fost prezenti directorul general al societatii si viceprimarul Stanel Necula si concluzia a fost ca trebuie reluate negocierile astfel incit pina joi, 18 decembrie, sa fie semnat noul CCM. Ce am observat ca, de aceasta data, administratia s-a aratat un pic mai deschisa pentru negocieri spre deosebire de discutiile anterioare. Astfel, in cursul zilei de miine (astazi - n.r.), urmeaza o runda de negocieri la care ar urma sa participe sindicatul, administratia, un reprezentant din partea Consiliului de Administratie si din partea Adunarii Generale a Actionarilor. Din cite am inteles este posibil sa participe si liderul Blocului National Sindical, Dumitru Costin, care miine este in Braila. Speram ca de aceasta data sa fie date cartile pe fata si sa se puna in balanta solicitarile sindicatului in raport cu posibilitatile administratiei si sa se ajunga rapid la un rezultat avantajos ambelor parti", ne-a declarat Pirlog, adaugind ca este hotarit sa continue greva generala pina cind va fi semnat noul Contract Colectiv de Munca pe unitate. El a spus ca, deocamdata, in afara de senzatia de foame se simte bine, are asigurata asistenta medicala si consuma lichide, asa cum i s-a recomandat. De asemenea, liderul sindical a precizat ca Directia Muncii Braila i-a comunicat inregistrarea conflictului de interese la SC "CET" si programarea unei intilniri de conciliere, daca va mai fi cazul, pentru vineri, 19 decembrie, la ora 10.00.
Contactat telefonic, viceprimarul Stanel Necula a explicat ca intilnirea de ieri dintre sindicat si administratie, in prima zi de greva foamei, poate fi catalogata ca fiind un succes, intrucit s-a reusit sa fie readusi la masa negocierilor cei doi parteneri de dialog social din cadrul SC "CET".

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu