Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Licitatia pentru Insula Mare a Brailei va fi organizata anul viitor

Directorul general al Agentiei SAPARD, Barna Tanczos, a declarat ca licitatia pentru desemnarea unui nou administrator pentru Insula Mare a Brailei (IMB) va fi organizata anul viitor, dupa pronuntarea sentintei in procesele cu firma TCE 3 Brazi Piata Neamt, care a arendat terenul pentru 20 de ani.
"Sint convins ca pina in primavara vom avea o sentinta care sa ne permita evacuarea firmei din IMB'', a precizat Tanczos.
In prezent, ADS are pe rol doua procese cu firma TCE 3 Brazi Piatra Neamt, detinuta de fostul deputat PSD, Culita Tarita, care vizeaza anularea contractului de arenda, dar si a celui vizind atribuirea directa a IMB.
Pina la solutionarea situatiei, oficialii ADS au facut o cerere de stramutare a dosarelor de la Braila la Bucuresti.
Tanczos a mai afirmat ca un alt motiv pentru care licitatia nu poate fi organizata pina la pronuntarea sentintei constituie existenta unei ordonante presedintiale care interzice acest lucru.
"Dorim sa ajungem la o licitatie internationala'', a mentionat Tanczos, precizind ca aceasta ar putea reprezenta o solutie pentru administrarea IMB.
In acest an, TCE 3 Brazi a platit agentiei suma de un milion de euro drept redevente, insa conducerea ADS nu este de acord cu destinatia platii sumelor.
"Ei spun ca au platit un milion de euro ca redevente'' declara Tanczos, care adauga ca ADS va calcula in perioada urmatoare sumele pe care firma le are de platit pentru "lipsa de folosinta''.
TCE 3 Brazi a arendat Insula Mare a Brailei pentru 20 de ani, incepind din luna octombrie 2001.
Insula Mare a Brailei are o suprafata totala de 71.000 de hecare, dintre care suprafata arabila reprezinta circa 56.000 de hectare.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii