Mergi la conţinutul principal

LICEUL TEHNOLOGIC EDMOND NICOLAU O NOUĂ MOBILITATE, O NOUĂ OPORTUNITATE PRIN PROIECTUL ERASMUS+ ”TRADITIONAL AND ORIGINAL OBJECTS IN A LEARNING SCHOOL” (TOOLS)

Liceul Tehnologic  Edmond Nicolau,  în parteneriat cu instituții școlare din Turcia, Italia, Portugalia și Polonia, a participat în perioada 14-18 februarie 2022, la cea de a doua mobilitate din cadrul proiectului Erasmus+ Traditional and original objects in a learning school” (nr. de referință 2020-1-PLO1-KA229-081472_5) în Barreiro, Portugalia.

Scopul acestui proiect vizează revitalizarea tradițiilor si prevenirea părăsirii timpurii a școlii prin implicarea elevilor în activități ce presupun împletirea dintre tradițional și modern.

Proiectul TOOLS oferă tinerilor oportunitatea de a interacționa cu elevi din spații culturale diferite, având un impact pozitiv asupra organizațiilor implicate și a comunității din care aceștia fac parte.

În cadrul acestei mobilități, organizată de Agrupamento de Escolas Augusto Cabrita, din Barreiro, elevii și profesorii au participat la workshop-uri în care au fost  prezentate tradițiile și obiceiurile țărilor partenere, iar cu ajutorul informațiilor dobândite s-a realizat îmbinarea dintre tradițional și modern, prin generarea de coduri QR. 

Implementarea proiectului a inclus și vizitarea unor obiective importante pentru cultura portugheză, precum: Palatul Național Sintra, Castelul Palmela, Mănăstirea Jeronimos, Muzeul Istoriei Lisabonei, ceea ce a dus la înțelegerea mai clară a istoriei acestei țări și atingerea obiectivelor propuse.

Organizat într-o formulă modernă și eficientă, cel de-al doilea flux al mobilității  a fost o experiență de cunoaștere atât pentru elevii Liceului Tehnologic Edmond Nicolau cât si pentru profesorii însoțitori, Turcoianu Teodora -coordonator și prof. Florea Felicia-membru proiect.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro