Mergi la conţinutul principal

Liceul Tehnologic “Grigore Moisil”, locul spre o carieră de succes

• unitatea de învăţământ vine cu o ofertă educaţională atractivă pentru anul şcolar 2018-2019 • fie că optează pentru învăţământ liceal sau pentru şcoală profesională, absolvenţii de gimnaziu vor avea parte de cea mai bună formare pentru specializările “Tehnician designer mobilă şi amenajări interioare”, “Tehnician în instalaţii electrice”, “Electrician exploatare joasă tensiune” şi “Tâmplar universal” • în plus, începând cu anul şcolar viitor, Liceul Tehnologic “Grigore Moisil” va avea şi o clasă de învăţământ profesional dual cu două specializări: “Tâmplar universal” şi “Electromecanic nave” • deja peste 100 de elevi de clasa a VIII-a din municipiu şi judeţ au avut ocazia să vadă cu ochii lor ce înseamnă să fii un meseriaş adevărat • la iniţiativa liceului, pe 5 iunie, de Ziua Educaţiei, aceştia au vizitat firma brăileană URBANNA, marcă a companiei Compact Grup SRL, care din toamnă va şcolariza elevi în sistem dual

 

Specializări care răspund cerinţelor de pe piaţa muncii, profesori bine pregătiţi, săli de clasă dotate la cele mai înalte standarde şi burse profesionale, acestea sunt doar câteva dintre beneficiile pentru absolvenţii de clasa a VIII-a care vor alege Liceul Tehnologic “Grigore Moisil” Brăila. Unitatea de învăţământ vine cu o ofertă educaţională atractivă pentru anul şcolar 2019 - 2020, punând la dispoziţia elevilor specializări care îi ajută să păşească spre o carieră de succes.

Pentru învăţământul liceal, la clasa a IX-a, absolvenţii de gimnaziu pot opta pentru specializarea “Tehnician designer mobilă şi amenajări interioare” (28 locuri), clasă unică în Brăila. Tot la liceu, aceştia pot opta şi pentru specializarea “Tehnician în instalaţii electrice” (28 locuri). Pentru învăţământul profesional, unitatea de învăţământ oferă următoarele calificări: “Electrician exploatare joasă tensiune” (28 locuri) şi “Tâmplar universal” (28 locuri).

Iar oferta educaţională nu se opreşte aici! Începând cu anul şcolar 2019- 2020, Liceul Tehnologic “Grigore Moisil” va avea şi o clasă de învăţământ profesional dual cu dublă specializare, clasă înfiinţată la cererea agenţilor economici. Este vorba despre specializarea “Tâmplar universal” (14 locuri), organizată la iniţiativa URBANNA şi despre specializarea “Electromecanic nave” (14 locuri), creată la iniţiativa firmei “SC Dunav SRL”.

“Ne dorim ca absolvenţii de clasa a VIII-a să aibă parte de cea mai bună pregătire. În plus, există numeroase avantaje pentru cei care vor alege liceul nostru. Spre exemplu, elevii înscrişi la învăţământul profesional de 3 ani primesc o alocaţie de stat în valoare de 200 lei/lună. Pentru profilul Tâmplar universal, fiecare elev va primi şi o bursă de 200 lei/lună din partea angajatorului şi, cel mai important, va fi angajat în cadrul firmei la finalizarea studiilor. De asemenea, pentru profilul Electromecanic nave, la finalizarea studiilor se asigură angajare în cadrul firmei. În ceea ce priveşte învăţământul profesional dual, firmele partenere URBANNA, marcă a companiei Compact Grup SRL, şi SC Dunav SRL asigură bursă profesională în valoare de 200 lei/lună, plus alte bonusuri (transport, masă, echipament protecţie, cadouri) şi contract de muncă la finalizarea studiilor. Practic, elevii au şansa încă de pe băncile şcolii să înveţe o meserie şi apoi să îşi construiască o carieră în specializarea aleasă. Iar noi îi vom susţine pe elevii noştri de la liceu şi şcoala profesională şi prin stadii de practică în străinătate, prin intermediul proiectelor europene în care liceul nostru este implicat”, ne-a declarat Alexandru Diţă, directorul Liceului Tehnologic “Grigore Moisil” Brăila.

 

Ziua Educaţiei, sărbătorită inedit de Liceul Tehnologic “Grigore Moisil”

 

Pe 5 iunie, de Ziua Educaţiei, Liceul Tehnologic “Grigore Moisil” a ales să sărbătorească evenimentul printr-o activitate menită să le ofere elevilor de clasa a VIII-a o experienţă care să îi ajute în alegerea viitoarei unităţi de învăţământ. Astfel, peste 100 de elevi din municipiu şi judeţ au mers într-o vizită la URBANNA, marcă a companiei Compact Grup SRL, firma braileană care activează de 15 ani în industria lemnului şi care începând cu anul şcolar viitor va susţine formarea elevilor prin învăţământ profesional dual. Rând pe rând, elevii de la Şcoala Gimnazială “Ecaterina Teodoroiu”, Şcoala Gimnazială Tichileşti, Şcoala Gimnazială Gropeni, Şcoala Gimnazială Chiscani şi Şcoala Gimnazială Traian, au vizitat sediul companiei din Lacu Sărat şi au văzut toate procesele prin care se fabrică uşi şi ferestre din lemn stratificat, unii dintre ei fiind mai mult decât încântaţi să se implice în activităţile derulate de angajaţi.

“Ne bucurăm că Liceul Tehnologic «Grigore Moisil» a organizat această întâlnire pentru că aşa le-am putut arăta copiilor o meserie, o meserie de viitor zic eu, meserie pe care unii dintre ei ar putea să o practice şi o meserie bănoasă. Este binevenită o astfel de iniţiativă pentru a le arăta elevilor ce este în jurul lor, iar ei să îşi aleagă un drum de acum şi după finalizarea studiilor să devină independenţi şi oameni valoroşi în societate”, ne-a declarat prof. Ştefan Negoiţă, directorul Şcolii Gimnaziale din comuna Gropeni.

La fel de bucuroşi să descopere tainele meseriei de tâmplar universal au fost şi elevii de la Şcoala Gimnazială “Ecaterina Teodoroiu”.

“Am mers cu elevii în cadrul programului de orientare şi consiliere profesională şi foarte mulţi dintre copii sunt interesaţi de învăţământul profesional şi unii dintre ei vor în mod direct să meargă la Liceul Tehnologic «Grigore Moisil», la clasa Fabricarea produselor din lemn. Copiii au fost încântaţi de ce au văzut la sediul URBANNA, iar activitatea este una mai mult decât binevenită în condiţiile în care orientarea în carieră este o problemă la ora actuală pentru absolvenţii de gimnaziu. Mulţumim Liceului Tehnologic «Grigore Moisil» şi URBANNA, marcă a companiei Compact Grup SRL, pentru invitaţia oferită şi pentru interesul acordat colaborării cu şcoala noastră”, ne-a spus Iulia Adelina Mihai, prof. de limba engleză la Şcoala “Ec. Teodoroiu”.

Interesant de precizat este că pe parcursul vizitei lor la URBANNA, cei care i-au ghidat pe elevi au fost chiar foştii absolvenţi ai Liceului Tehnologic “Grigore Moisil”: Ionuţ Dragomir şi Iulian Florea. Cei doi au urmat şcoala profesională timp de trei ani, şi-au completat apoi studiile liceale şi ulterior au mers la facultate la Braşov, devenind ingineri în industria lemnului. În urma experienţei acumulate, cei doi specialişti îi aşteaptă alături de ei pe elevii interesaţi de o carieră în acest domeniu.

“Şcoala profesională te învaţă practic o meserie, mai ales că noi am făcut practică trei zile pe săptămână, atât la atelierele liceului, cât şi la alte fabrici din Brăila. Aşa am pornit la drum, nu am avut numai cunoştinţe teoretice, ci am avut parte şi de instruire practică, lucru care ne-a ajutat. În şcoala profesională înveţi o meserie pe care poţi să o profesezi ca muncitor sau să o dezvolţi şi să devii inginer, aşa cum am făcut noi”, ne-a declarat inginerul Ionuţ Dragomir

Conducerea Liceului Tehnologic “Grigore Moisil” are în plan să organizeze şi alte vizite la agenţi economici din Brăila.

 

Liceul Tehnologic “Grigore Moisil” şi URBANNA, marcă a companiei Compact Grup SRL , o colaborare cu tradiţie

 

URBANNA, marcă a Compact Grup, cea care începând cu anul şcolar viitor va susţine formarea profesională a elevilor în sistem dual, colaborează cu Liceul Tehnologic “Grigore Moisil” încă de la înfiinţare. Parteneriatul s-a dovedit a fi unul de succes, dovadă fiind numărul absolvenţilor liceului care s-au angajat în cadrul companiei. Florentina Sbîrnea, fondatoarea URBANNA, a stat de vorbă cu redactorii “Obiectiv” şi le-a povestit acestora de ce a ales să investească în educaţia copiilor care vor alege specializarea “Tâmplar universal”.

“Experienţa ne-a arătat că formarea profesională timpurie este un real succes. Eu cred foarte mult în învăţământul dual şi în sansa pe care acesta o oferă atât elevilor, cât şi companiilor. Acest tip de învăţământ nu înseamnă deloc o limitare, iar noi îi vom susţine activ pe cei care vor să îşi continue studiile liceale şi, ulterior, studiile universitare. Părinţii şi copiii trebuie să ştie că alături de noi vor găsi sprijin şi deschidere către formarea unei cariere profesionale solide. Ne dorim să păstrăm cât mai mulţi dintre copiii în care investim şi să reuşim să le oferim un mediu propice dezvoltării carierei în cadrul companiei noastre”, ne-a declarat Florentina Sbîrnea, fondatorul URBANNA, marcă a Compact Grup SRL.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro