Mergi la conţinutul principal

Liceul din Maxineni, foarte aproape de obtinerea autorizatiei sanitare

Abia dupa ce a redactat Raportul catre Colegiul Prefectural, si l-a prezentat oficial, inspectorul scolar general Lilliana Tudoran s-a gindit sa si verifice, sa vada exact ce se intimpla in scolile unde, conform reportului, fondurile oferite prin hotariri de guvern nu au fost accesate si in ce conditii va incepe noul an scolar. Marti, inspectorul general Lilliana Tudoran a fost la scoala din Maxineni. Tudoran a reprosat directorului ca este praf in clase, ca peretii nu sint varuiti, ca este moluz in curte, ca de ce au fost puse usi metalice, ca nici in oras nu este asa ceva, neluind in seama argumentele directorului privind aceasta stare de lucruri si faptul ca la 15 septembrie scoala va incepe totusi la Maxineni. "Scoala va incepe la 15 septembrie si procesul instructiv-educativ se va desfasura foarte bine. Eu, ca director, impreuna cu tot colectivul, garantam acest lucru. Doamna inspector general a venit si a facut scandal pentru ca este praf si avem molozul depozitat in curte, ca s-a inceput reabilitarea cu exteriorul. Am inceput cu lucrarile din exterior pentru ca daca era gata, si aveam o iarna grea, se putea lucra la interior, ca sa nu se piarda banii. In privinta molozului este o situatie de moment. In aceasta problema am discutat cu primarul comunei si se va rezolva. Mie mi se pare foarte important ca in urma acestei reabilitari am construit toalete pentru elevi si profesori in interior si astfel vom putea avea autorizatie sanitara", a spus directorul scolii din Maxineni, Ion Stefanescu.

"Daca managementul la Inspectoratul Scolar este asa de bun, de ce nu s-au cerut banii din timp?"

Rebilitarea scolii din Maxineni a inceput in anul scolar trecut, 2006 - 2007. Primarul Mihai Ruse si directorul Ion Stefanescu au solicitat realizarea de reparatii capitale la licee. "Aceste sume au rezultat in urma unei analize pe care am efectuat-o impreuna cu specialisti ai Consiliului Judetean. Am solicitat sapte miliarde de lei vechi. Au venit numai trei miliarde la sfirsitul anului. Am inceput lucrarile in exterior, la sfirsitul lunii noiembrie dupa ce s-au urmat toti pasii legali pentru licitatii, contestatii. Legislatia este foarte proasta, insa trebuie sa o respectam. Am profitat de timp, anul trecut a fost o iarna blinda, si am terminat lucrarile la exterior, crezind ca transa a doua de finantare va veni la inceputul anului, in ianuarie, februarie", a explicat primarul Mihai Ruse. Cum fonduri nu au mai venit, si lucrarile de reabilitare au stagnat. A doua transa de finantare a venit abia pe 21 august. S-au facut din nou licitatii, s-a asteptat perioada necesara pentru contestatii si apoi s-a inceput lucrul, insa foarte tirziu. "Daca managementul la Inspectoratul Scolar este asa de bun, de ce nu s-au cerut banii din timp? Daca am fi avut banii la sfirsitul anului scolar, pina acum totul ar fi fost gata. Acum am inceput sa cheltuim banii primiti la sfirsitul lui august. Scoala este pregatita pentru noul an peretii nu sint varuiti, pentru ca lucrarile nu sint terminate si ar fi fost absurd sa cheltuim niste bani aiurea, dar scoala poate sa inceapa. Pe pereti se vad urmele interventiilor atunci cind s-a schimbat instalatia electrica, dar scoala va fi pregatita. Daca doamna Tudoran ar fi fost interesata de cum merg lucrurile ar fi venit aici cel putin o data pe saptamina, dar acest lucru nu s-a intimplat", a mai spus primarul Ruse.
In privinta molozului, primarul a spus ca in comuna nu exista un utilaj special pentru transport si ca atunci cind se va termina lucrarea de reabilitare la scoala va inchiria un utilaj si va rezolva problema, ca ar fi ineficient sa inchirieze utilaje de cite ori se mai termina o etapa. Directorul Ion Stefanescu este optimist in ceea ce priveste desfasurarea in bune conditii a procesului instructiv-educativ pentru ca oricum va fi mult mai bine decit anul trecut, cind a fost mult mai multa mizerie si dezordine in scoala.
Desi am incercat sa aflam parerea Inspectoratului Scolar referitor la faptul ca transa a doua de finantarea a venit abia la sfirsitul lunii august, nu am putut discuta nici cu inspectorul purtator de cuvint, Maria Stefan, nici cu inspectorul general, Lilliana Tudoran.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu