Liceul de Artă, campion la "Olimpiada de Improvizaţie" | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Liceul de Artă, campion la "Olimpiada de Improvizaţie"

Duminică seara, într-o atmosferă incendiară, la propriu şi la figurat, în Sala Studio a Teatrului "Maria Filotti" a avut loc înfruntarea finală dintre echipele de improvizatori ai Liceului de Artă şi ai Liceului "Iorga". Echipa de la Artă a fost formată din: Camelia Dilbea, Bogdan Cană şi Mariana Dumitrache. Echipa de la "Iorga" a fost formată din Marina Vlădescu, Sarah Costinaş şi Cătălin Mocăniţă. Prezentator, antrenor şi iniţiator al Olimpiadei de Improvizaţie a fost actorul Dragoş Muscalu. Improvizatori muzicali au fost doi elevi tot ai Liceului de Artă, Silviu şi Alex, la chitară, care au reuşit să construiască spectacolul pas cu pas, alături de ceilalţi protagonişti, dovedind inspiraţie în arta improvizaţiei.
Pe parcursul probelor deosebit de amuzante, publicul, format în majoritate din elevi la liceele aflate în competiţie, s-a comportat exemplar, atât "Iorga" cât şi "Hariclea Darclee" având parte de o susţinere extraordinară. În timpul pauzei competiţionale, Ramona Bivoleanu de la "Iorga" a încântat publicul cu două melodii din repertoriul internaţional, fiind acompaniată de Alex&Silviu. A fost aplaudată îndelung, în picioare, tinerii fiind încântaţi de prezenţa şi de vocea sa. După pauză, din echipa Liceului de Artă a ieşit Bogdan Cană şi a intrat Leonard Dodan. Deşi la majoritatea probelor a punctat Liceul de Artă, trebuie remarcată evoluţia spectaculoasă a echipei de la "Iorga", care s-a dovedit un competitor pe măsură. Seara s-a încheiat fulminant în momentul înmânării trofeului către Liceul de Artă, toată sala aplaudând frenetic prestaţia ambelor echipe.
14improv1Câştigătorii, dar şi partenerii lor de scenă, prezentatorul Dragoş Muscalu şi improvizatorii muzicali Alex şi Sliviu, au primit flori din partea Primăriei. De altfel, spectacolul a fost foarte apreciat şi de primarul Aurel Simionescu, prezent la finală, alături de soţia sa, Petruţa Simionescu, directorul Grupului Şcolar "Anghel Saligny", precum şi de viceprimarul Doiniţa Ciocan şi Camelia Guşatu, directorul Direcţiei de Cultură din cadrul Primăriei. Bine dispus după porţia de râs din timpul spectacolului, Aurel Simionescu a apreciat că la toamnă proiectul Olimpiada de Improvizaţie ar trebui extins, fiind încurajată participarea cât mai multor licee, "pentru că este foarte instructiv şi interesant pentru elevi". Proiectul "Olimpiada de Improvizaţie" face parte din programul "Teatrul şi şcoala" şi a fost susţinut de Asociaţia Culturală "Maria Filotti" în parteneriat cu Teatrul "Maria Filotti", cotidianul "Obiectiv - Vocea Brăilei" şi ProTV Galaţi Brăila. Toate acestea n-ar fi fost posibile fără sprijinul financiar al BCR, sponsorul "Olimpiadei de Improvizaţie", un proiect destinat în principal tinerilor.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro