Mergi la conţinutul principal

Liceenii se pot inscrie la cea de-a VIII-a editie "LicArt"

Au debutat inscrierile la cea de-a VIII-a editie a "Festivalului National de Arte pentru Liceeni" (LicArt). Incepind din aceasta luna, orice licean se poate inscrie online, la adresa www.licart.ro, unde are posibilitatea de a opta pentru sectiunile poezie, fotografie si teatru. Liceenii care opteaza pentru poezie trebuie sa aiba in concurs minim trei poezii, iar textele sa fie cu diacritice. Sectiunea de fotografie are trei categorii: fotografie digitala (alb-negru), fotografie digitala (portret), fotografie digitala (tematica diversa). Participantii se pot inscrie la oricare din aceste categorii, la una, doua sau la toate trei, cu minim trei fotografii pentru fiecare categorie. Pentru a creste valoarea Marelui Premiu si pentru a putea oferi trupelor invitate la finala conditii adecvate pentru prezentarea spectacolelor in fata Marelui Juriu, organizatorii au decis mentinerea taxei de inscriere in concursul LicArt, sectiunea teatru. Trupele vor fi considerate a fi inscrise in concurs dupa achitarea acestei taxe. Taxa pentru anul 2009 este de 25 lei pentru fiecare membru al trupei. La concurs pot participa doar trupe formate exclusiv din liceeni. Un liceu poate inscrie mai multe trupe, dar nici un actor nu are voie sa faca parte din mai mult de o trupa. O trupa se poate inscrie cu cel mult doua spectacole. Durata unei piese trebuie sa fie intre 15 si 45 de minute, iar reprezentatiile numai in limba romana.
Anul acesta premiile au depasit 17.000 de lei.
Dupa 8 ani, Festivalul National de Arte pentru Liceeni, organizat de
"Clubul Noua ne pasa", in colaborare cu Ministerul Educatiei Cercetarii si Tineretului, a ajuns o manifestare de amploare, la care participa mii de liceeni din toata tara.
"“LicArt” este un spatiu in care tinerii se pot exprima, pot comunica, pot fi recunoscuti si intelesi. Este un spatiu de afirmare a valorii, o treapta spre o cariera intr-unul din domeniile acoperite sau un prilej de a arata celorlalti ca exista drumuri inainte si in cultura", a punctat Radu Herjeu, directorul Festivalului "LicArt".

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu