Mergi la conţinutul principal

Librărie Humanitas la parterul teatrului ”Maria Filotti”

* Primăria îi felicită pe proprietarii spațiului unde a funcționat vechea librărie că au ales un nou chiriaș tot din domeniul cultural * un alt aspect pozitiv este că termopanul alb de la vitrinele spațiului privat a fost schimbat cu unul cu o nuanță mai apropiată de restul tâmplăriei de pe fațada teatrului

 

 

 

 

Veste bună pentru viața culturală a Brăilei: după o perioadă în care s-au închis două librării care funcționau încă de pe vremea regimului comunist, în orașul nostru urmează să se deschidă o librărie foarte cunoscută pe plan național. După cum se știe, recent și-au oprit activitatea librăria de la parterul teatrului ”Maria Filotti” și cea de la intersecția bulevardului Independenței cu strada 1 Decembrie 1918. Aceasta din urmă a fost înlocuită între timp cu o farmacie, în vreme ce spațiul de la parterului teatrului a rămas o vreme neocupat. Aici, la teatru, se va deschide în curând o librărie ”Humanitas”, iar o altă veste bună este că, zilele trecute, s-a mai rezolvat o problemă care trena de câțiva ani: tâmplăria vitrinelor viitoarei librării a fost înlocuită, în locul termopanelor albe fiind puse unele maro, cu o nuanță mai apropiată de cea a ferestrelor restului imobilului unde funcționează teatrul ”Maria Filotti”. După cum v-am mai informat, clădirea teatrului aparține Primăriei Brăila, cu excepția spațiului de la parter unde a funcționat vechea librărie, care este proprietate privată. Din acest motiv, în urmă cu câțiva ani, când a fost reabilitată clădirea printr-o investiție făcută de municipalitate pe fonduri europene, a fost pusă tâmplărie din lemn stratificat pe toată fațada, mai puțin la vitrinele spațiului de la parter care e proprietate privată. Acelea au rămas din termopan alb, făcând notă discordantă cu restul clădirii. Problema a fost rezolvată abia acum, când spațiul este pregătit pentru deschiderea librăriei ”Humanitas”. Din câte se pare, contractul de închiriere a fost încheiat pe o durată de 4 ani.

”Faptul că în spațiul respectiv va funcționa tot o librărie ne bucură foarte tare. Le mulțumim proprietarilor că nu au închiriat acel spațiu pentru alt gen de activitate, care poate nu s-ar fi potrivit cu activitatea teatrului”, ne-a declarat primarul Marian Dragomir.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro