Mergi la conţinutul principal

Liberalii vor iniţia un proiect pentru a aplica «Legea Varga»

• liberalii s-au arătat extrem de deranjaţi de faptul că primarul Marian Dragomir nu a pus în dezbatere în şedinţa de CLM  modificările aduse la Legea 241/2006, a serviciului de alimentare cu apă şi canalizare, care permit autorităţile să scutească populaţia de la plata taxei pentru apa pluvială • consilierul municipal Adrian Tabarac a anunţat că liberalii vor veni cu propriul proiect în şedinţa din luna septembrie

 

Consilierii municipali PNL au anunţat, ieri, că vor iniţia un proiect de hotărâre la viitoarea şedinţă a CLM Brăila astfel încât “Legea Varga” să fie pusă în aplicare. Nemulţumit de faptul că primarul Marian Dragomir nu a venit cu propriul proiect la şedinţa ordinară de ieri, deşi modificările aduse de curând în Parlament de deputatul Vasile Varga şi colegii săi liberali au trecut şi legea a fost promulgată, consilierul municipal Adrian Tabarac l-a acuzat pe Dragomir de ipocrizie. Acesta a dorit să amintească faptul că primarul a afirmat în mai multe rânduri că odată ce va avea cadrul legal, va pune în aplicare va elimina taxa pe apa de ploaie.

“Astăzi (n.r. - ieri) a avut loc şedinţa ordinară CLM a lunii august. Este prima şedinţă de CLM după intrarea în vigoare a «Legii Varga», aşa cum este ea cunoscută în Brăila, şi anume legea care lansează posibilitatea autorităţilor locale să elimine taxa pe apa de ploaie. Ştiţi foarte bine că primarul Dragomir a spus că atunci când legislaţia îi va permite să elimine această taxă va face un proiect de hotărâre. Am aşteptat până în ceasul al 12-lea şi am crezut că nu va fi doar o ipocrizie, doar un lucru spus, ci că va fi şi făcut. Iată că după ce această lege a fost promulgată şi a intrat în vigoare, ne-am trezit astăzi că nu doreşte să elimite taxa pe apa de ploaie. Nu este nicio problemă. În luna septembrie vom iniţia noi un proiect. Nu am făcut-o de acum pentru că am vrut să vedem ce va face la această şedinţă”, a declarat Tabarac.

Precizăm că modificările aduse de liberali la  Legea serviciului de alimentare cu apă şi de canalizare nr. 241/2006, permite autorităţilor locale să scutească populaţia de la plata taxei pentru apa pluvială, însă nu scuteşte şi administraţia. Mai mult, la pachet cu acest articol propus de liberali, în urma discuţiilor de la Cameră, proiectul a fost “împodobit” şi cu câteva ajutoare sociale care riscă să împovăreze destul de mult bugetele locale. Primarul Marian Dragomir a afirmat că tocmai de aceea va analiza situaţia şi va vedea dacă poate aplica această măsură din 2019, fără a risca însă să afecteze zona investiţională.

Liberalii susţin că administraţia brăileană poate pune în aplicare legea, chiar şi cu bonusul ajutoarelor sociale, dacă va reduce la ZERO coeficienţii de calcul pentru apa pluvială. Mai mult, au precizat că vor merge mai departe şi cu strângerea semnăturilor pentru declanşarea unui referendum de demitere a primarului municipiului.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro