Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Liberalii cer demisia lui Mario Da'Ros din CA a CET

"Sa-si dea demisia din Consiliul de Administratie al CET, daca nu-i convine ce se intimpla la aceasta societate!" - este solicitarea facuta public de liberalii braileni, catre consilierul democrat Mario Da'Ros, membru in CA la CET. Liberalii se declara indignati de faptul ca Da'Ros critica vehement anumite lucruri care se intimpla acolo, ca "da publicitatii date confidentiale" privind situatia financiara a societatii, dar pe de alta parte, ramine membru CA si incaseaza in continuare bani, in aceasta calitate. Presedintele PNL, Petrica Popa, consilier municipal, considera ca primarul are tot dreptul sa ceara ca Da'Ros sa fie scos din CA la CET pentru incalcarea regulilor de confidentialiate, dar si in urma unei recent descoperite incompatibilitati. El a declarat, ieri, in cadrul unei conferinte de presa, ca nici Da'Ros, ca persoana, dar nici PD-ul, ca partid, nu aveau dreptul moral sa arunce cu noroi in societatea amintita: "Exista o lege care trebuie respectata si de PD, ei, care sint esantionul de corectitudine in politica braileana. Vi se pare normal ca Mario Da'Ros care a vazut ca membru al CA toate actele CET-ului, sa vina in fata media si sa spuna ca acolo se fac tot felul de acte ilegale, manevre oculte? Unde este corectitudinea domnului Da'Ros? Daca ar fi corect, daca ar considera ca acolo ar fi o mafie nemaipomenita, corect ar fi sa-si dea demisia si sa atace din afara, ca opozitie, nu sa faca parte din CA, nu sa semneze acte alaturi de ceilalti membri ai CA si pe urma sa spuna ca acolo se fac mari manevre. De ce nu a luat pozitie in CA? Cred ca este imoral sa-i improsti pe altii cu noroi, numai pentru a-ti face tu imagine".
Intrebat fiind daca pretinsa incompatibilitate, descoperita acum, subit, de primarul Constantin Cibu, nu exista de cind Da'Ros a fost numit in CA la CET si, prin urmare, nu trebuia inlaturat din acea functie de atunci, Popa a spus: "Ba da, dar probabil ca nu se stia de aceasta incompatibilitate. Este problema domnului primar, dinsul trebuia sa o observe, daca a aflat mai tirziu despre aceasta prevedere legala, si a vrut sa faca uz de ea, e problema dinsului. Vom vedea ce interpretare va da textului de lege Prefectura. Daca e corect, bine, daca nu, iarasi, bine. Dar din punct de vedere moral, domnul Da'Ros ori este cu echipa manageriala a CET, ori isi da demisia. Sa se hotarasca domnul Da'Ros. Ii convine cind ia de la CET o indemnizatie de sedinta de administratie, nu spune nimic, aia-i buna, dar nu-i convine ca nu-i in opozitie, ca sa atace?".

Suparare mare

Si consilierul municipal Peter Mitu este de parere ca Da'Ros incalca legea: "El incalca si Legea 31/90, a societatilor comerciale, modificata si completata ultima oara prin Legea 441/2006, care la articolul 144 spune: "membrii CA isi vor exersa mandatul cu loialitate, in interesul societatii (...) ei nu au voie sa divulge informatiile confidentiale si secretele de afaceri ale societatii, la care au acces in calitatea lor de administratori". Sa admitem ca ar fi fost real ca societatea ar fi in pragul falimentului, dar asta este o informatie secreta, pentru ca CLM, daca va vrea sa scape de aceasta povara, va trebui sa o vinda ".
Reprezentantii PNL considera ca nu are nici o importanta faptul ca CET este o societate la care actionar majoritar este CLM, de interes public, de care depind zeci de mii de braileni, si sint de parere ca opinia publica nu trebuie sa afle daca aceasta se afla intr-o situatie financiara problematica, datele despre activitatea ei fiind confidentiale.
In ceea ce-l priveste, directorul CET, Nicu Bajan, este sigur ca, de fapt, in spatele acestor manevre democrate se afla spaima reprezentantilor PD ca primarul liberal Cibu, impreuna cu directorul liberal Bajan, vor reusi sa modernizeze centrala si vor da astfel o lovitura de imagine de invidiat, in fata brailenilor, potentiali alegatori. Altfel spus, democratii ar fi dispusi la orice, ca sa se aleaga praful si pulberea de CET, decit sa le reuseasca liberalilor proiectul de modernizare a societatii: "Tema falimentului financiar al CET este una falsa, lansata de PD, iar domnul Potec, consilier local, putea sa studieze strategia si studiul de fezabilitate intocmite de CET pentru modernizarea sistemului de termoficare, care a fost aprobata de CLM . Abordam o tema falsa. Falimentul CET-ului, despre care vorbeste Mario Da'Ros si Grigore Potec, este o iluzie. CET si Primaria se lupta in momentul de fata si sint pe linie dreapta pentru obtinerea a peste 100 de milioane de euro, pentru modernizarea acestui sistem. Asta nu ca ii ingrijoreaza, ii inspaiminta pe membrii PD, ca PNL-ul prin primarul liberal si prin ceilalti liberali implicati va reusi sa realizeze acest obiectiv de importanta majora pentru braileni".
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii