Mergi la conţinutul principal

Liberalii brăileni îndemnă protestatarii la calm și la respectarea măsurilor

* aceasta a fost poziția consilierului județean Alexandru Bucălău și a deputatului Alexandru Popa, în legătură cu protestele brăilenilor din ultimele zile * cei doi au afirmat că oamenii au tot dreptul să protesteze, dar i-au rugat să facă acest lucru în mod pașnic * în acest context, parlamentarul PNL și-a exprimat nemulțumirea în legătură cu lipsa de comunicare a prefectului Nicușor Ciocan (USR), precizând că are de gând să discute săptămâna viitoare cu acesta, dar și cu cei doi subprefecți PNL

 

 

PNL-iștii brăileni îndeamnă oamenii la proteste pașnice. În cadrul unei conferințe de presă recente, consilierul județean Alexandru Bucălău, dar și deputatul PNL Brăila, Alexandru Popa, au abordat subiectul protestelor din ultimele zile, privind măsurile mai dure impuse de autorități în contextul pandemiei de coronavirus. Cei doi au făcut apel la calm, precizând că oamenii au tot dreptul să protesteze, însă ar fi ideal dacă ar face-o într-un mod pașnic și, pe cât posibil, cu respectarea măsurilor impuse prin lege.

”După cum ați văzut și dumneavoastră, în ultima perioadă au avut loc niște proteste vizavi de măsurile pe care le-au luat autoritățile din cauza pandemiei. Facem un apel la populație să fie destul de răbdătoare așa cum a dat dovadă că a fost și până acum. Să mai așteptăm, eu știu, câteva luni de zile până când vom ajunge la o imunitate generală vizavi de COVID-19. De asemenea, ați văzut și în conferința de presă pe care a făcut-o domnul președinte. Mi-aș dori să ne putem vaccina cât mai mulți dintre noi, să avem posibilitatea de a ne vaccina. Din păcate, atât în Municipiul Brăila cât și în Județ centrele de vaccinare sunt arhipline. Programările sunt făcute și pentru luna aprilie. Nu mai sunt locuri. Am înțeles că se fac demersuri pentru a se deschide un nou centru de vaccinare la Însurăței și la Făurei. Din păcate, în Municipiu, din cauza lipsei personalului medical nu sunt previziuni vizavi de un nou centru sau de mai multe centre de vaccinare. Sper ca în următoarele luni de zile, pandemia să scadă numărul de îmbolnăviri și să putem reveni la viața noastră pe care am avut-o acum un an”, a declarat Bucălău.

Și deputatul Alexandru Popa a vorbit despre protestele din ultima perioadă, dar și-a exprimat și nemulțumirea față de modul în care prefectul Nicușor Ciocan (USR) a gestionat această situație. Mai exact, faptul că nu a avut nicio reacție publică și că nu informează îndeajuns în privința măsurilor autorităților centrale.

”În primul rând, dreptul de a protesta este democratic. Este dreptul cetățenilor. Rugămintea ar fi să o facă într-un mod pașnic și să respecte cât se poate restricțiile impuse de pandemie. Cu domnul prefect nu am vorbit, săptămâna viitoare vă promit că o să merg să vorbesc cu dumnealui. Nici cu subprefecții nu am avut o discuție. Sunt la început. Vă dați seama, până se așează lucrurile. Nu pot să vă spun mai multe. (...) Singurul lucru pe care aș avea să i-l reproșez domnului prefect este - din ceea ce mă pricep și eu -, comunicarea cu presa. Cred că ar trebui, în condițiile pandemiei, să aibă o comunicare mult mai bună și mult mai sănătoasă. Pentru că dumneavoastră sunteți cel mai important vector de informare a populație. Mai mult de atât nu am ce să declar. O să încerc să am și eu o discuție cu dumnealui săptămâna viitoare”, a afirmat Popa.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro