Mergi la conţinutul principal

Liberalii brăileni: «Durează câteva minute să votezi, dar soarta noastră va fi hotărâtă pentru următorii cinci ani de zile»

* asta au dorit să precizeze, astăzi, în ultima zi de campanie electorală, liderul PNL Brăila, Alexandru Dănăilă şi preşedintele organizaţiei municipale a liberalilor, Adrian Tabarac * cei doi au făcut o comparaţie între preşedintele în exerciţiu, Klaus Iohannis şi candidatul PSD, fostul premier Viorica Dăncilă * PNL-iştii susţin că a venit vremea ca PSD-ul să se reformeze, lucru care nu este posibil cu echipa lui Liviu Dragnea încă "la butoane" * aceştia le-au transmis tinerilor să iasă masiv la vot, duminică, pentru a alege preşedintele României pentru următorii cinci ani

 

Liberalii brăileni au vorbit, astăzi, despre importanţa mersului la secţiile de votare, duminică, în turul al doilea al Alegerilor Prezidenţiale. Preşedintele PNL Brăila, Alexandru Dănăilă, şi liderul organizaţiei municipale a liberalilor, Adrian Tabarac, au susţinut de dimineaţă, în ultima zi de campanie electorală, o conferinţă de presă pentru a compara candidatul susţinut de PNL, preşedintele în exerciţiu, Klaus Iohannis şi cel pe care îl propune PSD, fostul premier Viorica Dăncilă. Dănăilă chiar a dorit să sublinieze că în spatele echipei de campanie a Vioricăi Dăncilă se află tot oamenii care l-au susţinut pe Liviu Dragnea, astfel că oamenii trebuie să sancţioneze situaţia şi să transmită semnalul social-democraţilor că a venit vremea să intre în opoziţie şi să se reformeze.

"Astăzi este ultima conferinţă de presă pe care o vom face înaintea celui de-al doilea tur de scrutin. Este un moment important în primul rând din perspectiva alegerilor de duminică. Este un moment important pentru că duminică va avea loc al doilea tur de scrutin şi atunci va fi momentul la care românii vor alege pe ce cale va merge ţara noastră în următorii cinci ani de zile. Am văzut în toată această perioadă, mai ales în turul doi, atacuri deşănţate venite din partea celor de la PSD, o grămadă de ştiri din acestea false, am fost invadaţi de tot felul de fake news-uri cu privire la toate subiectele posibile care au venit în mintea celor de la PSD şi a echipei de campanie, că bănuiesc că doamna Dăncilă, nereuşind să se exprime corect în limba română, nici nu reuşeşte să genereze foarte multe teme. Dar au avut atacuri care nu au fost corecte, nu au fost justificate şi care nu au avut o bază în subiecte, în profunzime. Nu au avut un fond real al problemelor. Tocmai în ideea de a atrage atenţia în această campanie de la ce reprezintă de fapt Viorica Dăncilă şi PSD", a declarat Dănăilă.

Liderul PNL Brăila a afirmat că din punctul său de vedere, PSD-iştii au minţit alegătorii în 2016, pentru că nu au făcut nimic din ceea ce au promis la alegerile respective.

"În schimb, au încercat de-a lungul celor trei ani de zile, să schimbe legile justiţiei în ţara asta, astfel încât, legea să fie lege, doar pentru oamenii de rând şi nu pentru conducătorii PSD care au în cea mai mare parte a lor probleme cu justiţia. PSD este acelaşi partid de baroni. Mă uitam în jurul doamnei Dăncilă, la diferitele acţiuni pe care le-a făcut cu partidul, şi erau toţi oamenii care erau şi în jurul lui Dragnea. Deci partidul nu s-a reformat şi nu s-a schimbat nimic. Este momentul ca PSD să treacă în opoziţie, este momentul ca PSD să se reformeze. Pentru că indiferent ce am vrea să facem noi cu România, dacă nu se reformează clasa politică - şi PNL a trecut prin această etapă -, dacă PSD nu se reformează, din punctul meu de vedere nu merită să mai aspire la guvernare sau la câştigarea alegerilor. Mai ales din prisma istoricului recent pe care îl are acest partid. Ca un partid antidemocratic şi un partid care a luat măsuri de fiecare dată împotriva curentului major euroatlantic şi european la care România a aderat acum câţiva ani", a mai completat liberalul.

 

Dănăilă susţine că vrea un scor care să zdrobească PSD la Brăila

 

Liderul PNL Brăila a mai precizat că PSD-iştii nu au făcut altceva în campania electorală decât să încerce să denigreze candidatul liberalilor, pe Klaus Iohannis prin tot felul de ştiri false pe site-urile de socializare. De asemenea, acesta a adăugat că spre deosebire de Dăncilă care a evitat să se întâlnească cu oamenii în campanie, Iohannis chiar a făcut-o, tocmai pentru a lua pulsul de la cât mai multe categorii sociale pentru a creiona un plan pentru un posibil viitor mandat.

"Acest comportament nu este doar al doamnei Dăncilă. A fost iniţiat de către Liviu Dragnea. Doamna Dăncilă este doar un exponent al regimului Dragnea - PSD, care astăzi îşi are ramificaţii foarte mari în toate structurile agenţiilor, direcţiilor, companiilor şi în toate structurile din treapta a II-a, a III-a, din statul şi guvernul român. Lucrurile astea trebuie să înceteze şi PSD trebuie să iasă de la Guvernare împreună cu toţi oamenii pe care i-a numit politic. Epoca şi perioada pilelor, a funcţiilor date pe criterii de nepotism, a oamenilor care datorită carnetului de partid reuşeau să obţină diferite avantaje de la statul român, trebuie să înceteze. Trebuie să vină un moment în care, într-adevăr să începem şi noi să trăim într-o Românie normală. În turul 1 a fost dat un astfel de semnal prin votul românilor. Şi important este, aşa cum a spus şi preşedintele Iohannis de mai multe ori, să înţelegem că de fiecare dată, şi mai ales la aceste alegeri din turul 2, campionii şi eroii alegerilor sunt alegătorii. Noi, fiecare, trebuie să salvăm. Nu mai este cazul de lupte de gherilă, de războaie acum. Este dreptul şi obligaţia noastră să mergem la vot! În primul rând vreau să le mulţumesc din nou tuturor celor care au participat la vot în Turul 1. Şi îi rog să înţeleagă că lupta cu PSD nu s-a finalizat. Încă mai avem o bătălie de dus aceea de a scoate PSD-ul total de la guvernare. Iar lucrul ăsta îl putem face împreună cu toţi cetăţenii care vor merge la vot. Trebuie să meargă la vot inclusiv tinerii, trebuie să meargă toţi cei care pot să voteze. Durează câteva minute să votezi, dar soarta noastră va fi hotărâtă pentru următorii cinci ani de zile. Ne dorim ca la Brăila să avem un scor care să zdrobească PSD-ul. Un scor care să determine şi să clarifice poziţia şi drumul pe care oraşul şi judeţul nostru îl vor avea în perioada următoare. Şi mă refer aici la alegerile viitoare. Este clar că în momentul ăsta cu toţii suntem cu ochii pe ce se întâmplă la Alegerile Prezidenţiale, dar acestea pot genera o serie de lucruri excepţionale cum ar fi alegerile anticipate, urmează Alegerile Locale. Şi atunci, tot ceea ce facem în momentul ăsta, modul în care oamenii votează, modul în care suntem percepuţi de oameni, va conta pentru paşii următori, astfel încât să ajungem în final să reformăm România din temelii şi modul în care am fost trataţi în ultimii ani, şi lucrurile pe care le-am văzut în ultimii ani venind din partea PSD-ului să înceteze", a completat Dănăilă.

Mergând mai departe, liderul PNL Brăila a dorit să precizeze că aceia care vor decide să stea acasă în turul 2, de fapt dau un vot tacit PSD-ului, care ar putea astfel să obţină un scor destul de bun şi să continue să aibă un cuvânt de spus pe scena politică în viitorul apropiat, fără să treacă printr-un proces de reformare, aşa cum ar fi normal.

"Este important ca oamenii să meargă la vot în turul 2. Acest drept a fost câştigat cu greu, reprezintă foarte mult în mâna noastră şi este important să îl folosim. Dacă nu mergem, dacă ne anulăm buletinul de vot sau dacă nu participăm, determinăm într-un fel sau altul, un plus în favoarea PSD. Iar PSD ne-a demonstrat că niciodată nu ne-a adus un plus cu adevărat în ceea priveşte nivelul de trai. Deci mergeţi la vot şi votaţi Klaus Iohannis!", a mai spus Dănăilă.

 

Tabarac îi îndeamnă pe tineri să meargă masiv la urne

 

La rândul său, Adrian Tabarac a subliniat diferenţa calitativă dintre cei doi candidaţi la Alegerile Prezidenţiale, ca o concluzie la care a ajuns după dezbaterile televizate din ultima perioadă. Acesta a făcut apel la tinerii din Brăila, care au plecat la facultate prin oraşe dezvoltate din România, multe conduse de primari PNL, să nu rişte şi să meargă la urne. Tabarac a insistat pe ideea că PSD trebuie să înţeleagă mesajul oamenilor că nu poate continau asaltul început asupra justiţiei. De asemenea, a vorbit despre necesitatea de a avea un om competent în fruntea statului.

"Klaus Iohannis a arătat la dezbateri că este un preşedinte care are soluţii. Au fost nişte întrebări foarte complexe, iar răspunsurile au fost pe măsură. Cred că cea mai bună soluţie pentru România, pentru a ne continua această traiectorie pro-europeană, pro-atlantică, euroatlantică este Klaus Iohannis. Altă soluţie nu există! Chiar şi pentru social-democraţi. Pentru a fi reprezentaţi cum trebuie şi cei care cred în social-democraţie, la fel cum a spus-o şi domnul preşedinte, PSD trebuie să treacă în opoziţie. Să se reformeze, să se scuture de toate aceste persoane care nu au făcut cinste României şi după aceea să poată avea cumva un cuvânt de spus pe scena politică. Invit toţi tinerii care au plecat în alte oraşe din Vest unde, coincidenţă, au fost şi sunt administrate de primari ai PNL, şi au văzut că se poate în altă parte. Aceşti oameni să vină să voteze ca toată ţara să poată avea această viziune şi formă clară de a fi condusă. Totodată, îi rog pe tinerii din Brăila să nu mai trăiască cu această teamă că la noi nu se poate. Pe 10 noiembrie am văzut că şi în Brăila se poate să schimbăm culoarea oraşului. Putem ţine această culoare galbenă a oraşului şi pe data de 24 noiembrie!", a conchis Tabarac.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro