Mergi la conţinutul principal

Liber la shopping în mini-vacanța de Sf. Maria

* marile magazine au anunțat program normal de lucru în zilele ce urmează, astfel încât cei care nu pleacă din oraș în această perioadă să-și poată face liniștiți cumpărăturile * autobuzele și tramvaiele circulă după program prelungit cu ocazia Zilelor municipiului, adică până la ora 23.30, inclusiv miercuri 15 august, după care vor trece la program de weekend 6.00 - 22.00 * băncile au dat asigurări că au alimentat cu lei și valută toate automatele din oraș

 

 

Pentru mini-vacanța de Sf. Maria, Guvernul a acordat românilor trei zile libere, astfel încât aceștia vor avea parte de un weekend prelungit, de cinci zile. Astfel, ziua liberă de Sf. Maria, respectiv 15 august, este "legată" de alte două zile libere, respectiv joi, 16 august și vineri, 17 august, ceea ce înseamnă că o bună parte dintre salariații atât din mediul privat cât și cei din sectorul de stat vor reveni la serviciu abia de luni, 20 august.

Brăilenii care au treabă cu instituțiile publice trebuie să ia în calcul că majoritatea acestora sunt închise ori nu au program cu publicul pe perioada mini-vacanței de Sf. Maria. De asemenea, și cei care au de plătit facturi trebuie să aștepte zilele de joi și vineri pentru a face tranzacții.

De exemplu, Trezoreria Brăila funcționează non-stop în acest interval, însă nu are program cu publicul. De asemenea, ghișeele de încasări taxe și impozite ale Primăriei Brăila vor fi închise în zilele care urmează, programul norma urmând a fi reluat de luni, 20 august, cu precizarea că zilele de 16 și 17 august vor fi recuperate de funcționari.

Operatorul public de apă-canal-epurare CUP Dunărea Brăila a anunțat că doar în ziua de 15 august vor fi închise casieriile unității, în rest programul de lucru fiind unul normal.

La fel stau lucrurile și în ce privește casieriile furnizorului public de energie electrică, în sensul că doar în ziua de 15 august casieriile și centrele de relații cu clienții vor fi închise.

Legat de transportul în comun în municipiu, conducerea "Braicar" a precizat că serviciul funcționează după program prelungit inclusiv miercuri, 15 august, în sensul că ultimele mijloace de transport se vor retrage din trasee în jurul orei 23.30. Astfel brăilenii care vor participa la evenimentele programate de municipalitate cu ocazia Zilelor Brăilei vor avea cu ce să se întoarcă acasă după focul de artificii. Pentru zilele de 16, 17, 18 și 19 august programul de transport va fi unul de weekend, în intervalul orar 6.00 - 22.00.

 

Magazinele au program normal

 

Brăilenii își pot face liniștiți sesiunile de shopping în această mini-vacanță de Sf. Maria. Marile magazine din orașul nostru au anunțat că vor funcționa după program normal zilele acestea. 

De exemplu, potrivit datelor puse la dispoziție de site-ul oficial al lanțului de magazine, programul Kaufland este următorul: de luni până sâmbătă în intervalul orar 7.30 - 22.30, iar duminica între 8.00 și 20.30.

În ce privește magazinele Lidl din întreaga țară, conform datelor puse la dispoziție pe pagina web a lanțului de magazine, programul va fi unul obișnuit: de luni până sâmbătă în intervalul orar 7.30 - 22.00, iar duminica între 8.00 și 20.00.

În perioada mini-vacanței de Sf. Maria, magazinele Carrefour vor funcționa după un programul obișnuit: luni până duminică între 8.00 și 22.00.

De precizat că în această perioadă (15 - 19 august, mai precis) complexul comercial Brăila Mall are programat un eveniment propriu, organizat împreună cu Camera de Comerț Brăila, este vorba despre Târgul Mierii. 

Și unitățile bancare au anunțat că nu vor avea program cu publicul pe data de 15 august, de Sfânta Maria, dar unele vor avea sucursale deschise în centrele comerciale. Joi și vineri (16 și 17 august) programul cu publicul va fi unul normal, cu funcționarea întregii rețele bancare (chiar dacă instituțiile statului vor fi închise).

Mai precis, BCR își informează publicul că unitățile sale teritoriale retail și centrele de afaceri corporate nu vor avea program cu publicul, miercuri, 15 august 2018, cu ocazia Sărbătorii de Sfânta Maria. Ca excepție, unitățile proprii din centrele comerciale și mall-uri vor fi deschise, dar vor funcționa după programul acestora, iar activitatea va fi similară zilelor de week-end, nebancare. Joi și vineri (16 și 17 august) programul cu publicul va fi unul normal, cu funcționarea întregii rețele.

Și unitățile Banca Transilvania vor fi închise, în ziua de 15 august, cu excepția celor din centrele comerciale, caz în care programul va fi 12.00 - 19.00 sau va fi adaptat în funcție de programul locației.

Ziua de 15 August este zi nelucratoare, de asemenea, în agențiile Raiffeisen Bank, cu excepția unor unități deschise în marile centre comerciale, rețeaua Selgros sau supermarket-uri. Departamentul Servicii Clienți (Call Center) va asigura permanența pentru urgențe Carduri, Smart Mobile, Raiffeisen Online și Clienți de Top.

Toate unitățile bancare au anunțat că va fi asigurată și alimentarea cu cash a bancomatelor (ATM), a automatelor de schimb valutar (ASV) și a mașinilor multifuncționale (MFM) ce vor fi permanent la dispoziția clienților, 24 de ore din 24, 7 zile din 7.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro