Mergi la conţinutul principal

Legea obligativitatii asigurarii locuintelor impotriva dezastrelor, adoptata pe articole de Camera

Deputatii au adoptat, luni, pe articole, proiectul de lege prin care persoanele fizice sau juridice sint obligate sa isi asigure locuintele impotriva dezastrelor naturale.
Suma asigurata obligatoriu este de 20.000 de euro pentru fiecare locuinta construita cu structura de rezistenta din beton armat, metal sau lemn sau cu pereti externi din piatra, caramida arsa sau din orice alt material rezultat in urma unui tratatment termic sau chimic si de 10.000 de euro pentru orice locuinta cu pereti externi din caramida nearsa sau din orice alte materiale nesupuse unui tratament termic sau chimic.
Cei care nu isi vor asigura locuintele nu vor beneficia in cazul producerii unui dezastru natural de nici o despagubire de la bugetul de stat sau de la bugetul local, conform proiectului.
Proiectul de lege prevede infiintarea pool-ului de asigurari impotriva dezastrelor naturale, ca societate de asigurare-reasigurare, care va gestiona Fondul de risc, din care se va asigura plata daunelor in cazul producerii riscurilor asigurate obligatoriu.
Proiectul de lege a fost adoptat de Senat si intra in vigoare la 120 de zile de la publicarea in Monittorul Oficial. Votul final al deputatilor la acest proiect de lege este programat pentru sedinta de miercuri a Camerei Deputatilor.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu