Ministrul Justiţiei, Titus Corlăţean, a susţinut, în plen, adoptarea acestui proiect, arătând că este un obiectiv important în cadrul Mecanismului de cooperare şi verificare (MCV).
Modificările Legii Notarilor Publici şi a Activităţii Notariale ţin în primul rând de armonizarea cu o serie de noutăţi introduse de Codul Civil. "De exemplu, divorţul. Divorţul pe cale administrativă şi notarială şi prevăzut de Codul Civil nu avea procedură în legea specială a notarilor. Şi acum, prin legea specială, s-a stabilit procedura practică. S-au stabilit la nivelul Uniunii Naţionale a Notarilor Publici tot prin Codul Civil să se ţină nişte registre naţionale de verificare a procurilor şi a testamentelor. Să se vadă dacă n-a fost cumva revocată între timp sau dacă există procura şi testamentul tot pentru a securiza. Registrele există, introduse de Cod, acum stabilesc procedura: cum comunici, cine înregistrează, cine răspunde şi aşa mai departe", a explicat în luna aprilie deputatul PC, Bogdan Ciucă, vicepreşedintelele Comisiei Juridice, care este şi notar. De asemenea, Bogdan Ciucă a spus că s-a stabilit ca "toate examenele de intrare în profesie să se dea la Institutul Notarial Român".
Comentarii
Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.