Mergi la conţinutul principal

Legea antifumat inca e luata in deridere la Braila

Oficiul Judetean pentru Protectia Consumatorilor Braila a dispus suspendarea sau oprirea temporara a activitatii unui numar de 56 operatori economici din municipiu si judet, pe motiv ca nu respectau prevederile legale privind fumatul in spatii publice. De asemenea, s-au aplicat 34 de amenzi, in valoare totala de 47.000 lei (470 milioane de lei vechi) si 19 avertismente scrise. In prima jumatate a lunii in curs, inspectorii OJPC au verificat 72 de agenti economici din municipiu si judet, in ce priveste respectarea prevederilor Legii 349/2002 pentru prevenirea si combaterea efectelor consumului produselor din tutun. Cele 72 firme controlate reprezinta 14% din totalul celor 500 existente in judetul nostru. La 56 dintre ele s-au gasit abateri mai mult sau mai putin grave. Astfel, 53 dintre operatorii economici nu aveau delimitate spatiile pentru fumatori de cele pentru nefumatori si nu aveau asigurata ventilatia in spatiile destinate fumatorilor. La 8 operatori economici, delimitarea spatiilor si ventilatia existenta nu asigurau protectia impotriva patrunderii aerului poluat in spatiul pentru nefumatori, iar la 7 dintre acestia nu erau afisate marcaje privind interzicerea fumatului in spatiile rezervate nefumatorilor.
In paralel cu controalele, au fost consiliati 98 agenti economici, carora li s-a explicat ce trebuie sa faca pentru a nu incalca legea in acest domeniu.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

Director general: Monica Paraschiv

Director: Silvia Preda

Şef departament publicitate: Sorin Preda

Redactor Şef: Florentin Coman

Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu