Mergi la conţinutul principal

Le-a ajuns cuțitul la os! Protest al pensionarilor brăileni în fața Prefecturii

• reprezentanții a trei federații naționale ale pensionarilor au protestat ieri în fața prefecturii • este vorba despre “Solidaritatea”, “Demnitatea” și Uniunea județeană a pensionarilor

 

Ieri, 11 octombrie, între orele 10.00 – 11.30, peste 130 de pensionari au protestat în fața prefecturii, în legătură cu majorarea pensiilor, indexarea acestora și problemele create de creșterea alarmantă a tarifelor la energia electrică și gaze naturale. Acțiuni precum cea de la Brăila au avut loc în toată țara, la inițiativa federațiilor naționale reprezentative ale pensionarilor din România. La Brăila, pensionarii protestatari  au fost de la Uniunea Județeană “Solidaritatea” Pensionarilor (Viorica Novac, președinte),  Asociația Județeană “Demnitatea”  Pensionarilor (Lenuța Constantinescu, președinte) și Uniunea Județeană a Pensionarilor (Tinca Rusu, președinte). Iar după cum ne-a declarat dna Viorica Novac , Venită la protest cu peste 100 de pensionari, Viorica Novac de la “Solidaritatea” ne-a declarat că s-au solicitat următoarele: majorarea  pensiilor cu 26 %  din luna noiembrie, creșterea punctului de pensie la 1840 lei, dar și măsuri de consolidare a bugetului asigurărilor sociale de stat, precum și indexarea pensiilor potrivit Legii nr.23/2010. De asemenea, în nume personal, Viorica Novac a propus “acordarea de gratuități la transportul CFR și cu mijloacele de transport în comun, venindu-se astfel în sprijinul persoanelor în vârstă de peste 70 de ani, puțin deplasabile și nevoite să ajungă la medic și diverse tratamente”.

Prefectul județului, Iulian Timofei s-a arătat deschis față de problemele pensionarilor, purtând discuții cu protestatarii, inclusiv în cabinetul său, unde a primit memoriul înaintat, spre a fi trimis Guvernului României.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro