Mergi la conţinutul principal

Lavanda Fest, un eveniment ce i-a surprins plăcut pe brăileni

* desfășurat weekendul trecut, festivalul cultivatorilor de lavandă din Brăila și din țară i-a bucurat pe vizitatorii care au venit pe Faleză * tururile ghidate, atelierele pentru copii și concertele de muzică clasică și dans au fost atracțiile festivalului

 

Lavanda Fest, târgul cultivatori de lavandă din Brăila și din țară, desfășurat weekendul trecut pe Faleză, s-a dovedit a fi un eveniment care i-a surprins plăcut pe brăileni. Multă voie bună, zâmbete și produse de calitate adunate de la micii producători de lavandă care s-au strâns la Brăila din toată țara au fost elementele care au făcut ca acest eveniment să fie o oază de frumos. Timp de trei zile, vizitatorii s-au putut bucura de produse din lavandă, dar și delicii precum înghețată cu lavandă, macarons, sirop natural tot cu lavandă, limonadă, miere și alte deserturi artizanale.
Atracțiile Festivalului au fost atelierul de olărit, pictura pe față, imprimanta 3D, dar și programul artistic deosebit care a inclus, printre altele, un recital de muzică clasică susținut de mezzosoprana Florentian Soare de la Opera Națională din București și pianista Ludmila Calalb, spectacolul de balet al școlii “Blue Danube” din Galați. La acestea se adaugă și tururile ghidate susținute de Mihaela Camelia Roșu, ghidul turistic autorizat, ocazie cu care brăilenii, și nu numai, au aflat mai multe despre istoria orașului.

Lavanda Fest a fost organizat de Flori Vioreanu, o tânără anteprenoare de 29 ani, fondatoarea brandului de produse din lavandă “Fleurene”.

“Lavanda Fest a pornit în iulie 2021 din dorința de a ajuta producătorii de lavandă, colegi de breaslă, făuritori de produse de calitate care merită promovate. În lipsa suportului de orice tip al micilor producători, acest concept înlocuiește ideea clasică de “concurență” cu principiul “puterea lui ÎMPREUNĂ”. Pentru că împreună avem o voce mai puternică! Deoarece brandul Fleurane a crescut în vizibilitate, am început să promovez online diverși mici producători. Iar pentru că acest lucru a dat roade, am decis să trec la nivelul următor prin organizarea evenimentelor Lavanda Fest. Îmi doresc ca micile afaceri de familie să nu-și mai închidă prăvălia! Îmi doresc să crească în vizibilitate și produsele românești din lavandă cultivată local!”, ne-a declarat Flori Vioreanu, organizatoarea evenimentului.

Aceasta ne-a mai mărturisit că plănuiește să organizeze astfel de evenimente și în viitor.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro