Mergi la conţinutul principal

Larisa Smaznov si Alexandra Satnoianu au cistigat doua viori

Larisa Smaznov si Alexandra Satnoianu, eleve ale Liceului de Arta "Hariclea Darclee" au primit din partea Fundatiei Solidaritatea Culturala pentru Romania Ars XXI doua viori realizate de lutierul Vasile Gliga, cel mai mare producator de viori din tara. Evenimentul a avut loc, simbata, pe 20 decembrie, la Atenul Roman, in cadrul extraordinarului concert "Craciun pentru toti". Fetele au fost selectate de catre reprezentantii fundatiei in urma unui concurs de C.V. -uri. Succesul elevelor din Braila este cu atit mai mare cu cit, in cadrul galei, au fost daruite doar cinci viori, dintre care doua au ajuns la Liceul de Arta "Hariclea Darclee", iar trei au mers la studentele de la Conservator. "Pe 15 decembrie am primit invitatia din partea Fundatiei Solidaritatea Culturala pentru Romania Ars XXI, sa trimitem C.V.-urile elevilor merituosi, cu rezultate deosebite in concursuri si cu un nivel de pregatire inalt. Noi ne-au conformat cererii, cu destul scepticism insa, si am trimis C.V.-urile. Dupa ceva timp am fost anuntati ca viorile au fost cistigate de Alexandra Satnoianu si Larisa Smaznov. Pentru noi, pentru profesori, a fost o mare bucurie, mai ales ca am fost invitati sa participam la decernarea viorilor", a spus directorul adjunct al Liceului de Arta "Hariclea Darclee", prof. Ionel Filip. Larisa si Alexandra au fost invitate sa cinte la viorile primite pe scena Atenului Roman, anul viitor, cind Fundatia Solidaritatea Culturala pentru Romania Ars XXI implineste zece ani de la infiintare.
"Alexandrei Satnoianu ii sint profesor din clasa I. De la bun inceput a manifestat niste calitatii care o recomandau pentru o evolutie foarte rapida in dobindirea tehnicii si interpretarii. Ulterior, am constatat ca tehnica este acompaniata si de un temperament aparte, care o recomanda a fi un bun viitor artist. Ea a beneficiat de o vioara mai veche, acum cred ca aceasta vioara o sa o motiveze in activitatea si studiul ce urmeaza. Din punctul nostru de vedere, noi sintem extrem de multumiti pentru ca in acest fel ni se recunoaste un munte de daruire si de munca", a spus profesorul Vasile Gheorghe. Profesorul de vioara al Larisei, Ioan Popescu, a spus: "Ma bucur enorm pentru ca am avut marea sansa sa obtinem o vioara de valoare. Larisa merita instrumentul acesta, pentru ca are premii importante nationale si internationale.

Violonistele Brailei au C.V.-uri impresionante

Smaznov Larisa este eleva in clasa a V-a, iar vioara o studiaza cu profesorul Ioan Popescu. Provine dintr-o familie modesta si se intretine doar din pensia bunicii. Este disciplinata, politicoasa, receptiva si apreciata pentru performantele sale. In 2006 - 2007 si 2007-2008 a obtinut Premiul I la etapa pe scoala a olimpiadei de interpretare instrumentala, clasele III - VIII. La concursul international de interpretare "George Georgescu" a luat Premiul II, iar la concursul international de interpretare "Miniatura Romantica" a adjudecat Premiul III. "Am fost emotionata cind am aflat ca am primit vioara si acum vreau sa demonstrez ca am meritat cu adevarat aceasta vioara, iar in anul urmator voi incerca sa primesc mai mari premii decit anul acesta", a punctat emotionata Larisa.
Satnoianu Alexandra este eleva in clasa a VIII-a si studiaza vioara cu profesorul Vasile Gheorghe. In 2004 a obtinut Mentiune la Olimpiada zonala de interpretare de la Tulcea si, in 2005, Premiul III la Olimpiada de la Ploiesti. La Concursul "George Georgescu" a obtinut Mentiune. In 2006, a luat Premiul II la Concursul de Interpretare "Sigismund Toduta", de la Bistrita.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

Director general: Monica Paraschiv

Director: Silvia Preda

Şef departament publicitate: Sorin Preda

Redactor Şef: Florentin Coman

Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu