Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Laptop-uri pentru consilierii municipali

Consilierii municipali au nevoie de laptop-uri, ca de aer! Este parerea primarului Constantin Cibu care, dupa doi ani de asteptare, a luat decizia achizitionarii unor computere portabile pentru alesii locali. Cibu a venit cu aceasta idee la numai citeva saptamini dupa ce s-a instalat in fotoliul de primar, si avea deja si niste oferte, insa, in urma scandalului de presa iscat, dupa ce s-a scris despre o posibila implicare a viceprimarului Tilea in afacerea laptop-urilor, Cibu a renuntat la achizitie. Mai nou, insa, el a revenit la vechiul proiect si, intimplator sau nu, la ultimele sedinte, cite un consilier apropiat al primarului s-a ridicat, pentru a se plinge de dificultatea de a cara mapele cu sute de pagini, care cintaresc citeva kg bune, de dificultatea parcurgerii tuturor paginilor, concluzia logica fiind, de fiecare data, ca trebuie cumparate laptop-uri. Ultimul care i-a ridicat mingea la fileu primarului a fost colegul sau de partid, Petrica Popa, care, in sedinta de ieri, a comentat iar cu nemultumire chinul la care sint supusi si consilierii, dar si angajatii Primariei, care trebuie sa multiplice sute de pagini. El a declarat, ironic, aratind catre teancul de pagini de documente, care, pentru un singur consilier, ajungeau la o inaltime de 10-15 centimetri: "Vedeti pe masa de lucru niste laptop-uri, nu sint Toshiba, nu sint Compaq, in schimb sint bani cheltuiti aiurea si totodata timp cheltuit aiurea de catre angajatii Primariei, cit si de consilieri, cind ar fi fost mult mai eficient sa avem la dispozitie cite un laptop in care sa avem toate datele legate de ordinea de zi, dar si cele privind punctele discutate la sedintele anterioare, inclusiv probleme legate de legislatie. Nu vreau sa-l scuz pe domnul secretar si pe angajatii care trebuie sa faca aceste teancuri de hirtii, dar este adevarat ca le este destul de dificil sa aduca la zi aceste mape ale conslierilor. Cred ca e timpul sa mai avansam si noi si sa ne dotam cu laptop-uri".

"La fiecare sedinta de consiliu, cheltuim in jur de 50 de milioane lei, pe multiplicari si pe hirtie consumata"

Popa a abordat problema si sub aspectul pur ecologist, ingrijorat fiind de efectul devastator al fiecarei sedinte de CLM, asupra padurii din care se taie copacii necesari producerii hirtiei care ajunge pe masa consilierilor braileni : "Nu vreau eu sa salvez padurea, dar la fiecare sedinta de Consiliu Local se consuma foarte multa hirtie, iar teancul de documentatie pe care trebuie sa-l caram noi consilierii, este foarte mare. Unii dintre noi, din acest motiv, nici nu-si iau mapele cu ei, pentru ca sint grele, si prefera sa le studieze la primarie. In plus, eu cred ca este cazul ca si noi, la Braila, sa luam exemplul altor consiliil locale din tara, unde se lucreaza cu metode moderne, pe calculator, iar consilierii pot avea astfel acces nu doar la documentatia necesara pentru sedinte, ci si la legislatia actuala, pentru a putea sa-si formeze o parere documentata despre ceea ce urmeaza sa voteze".
Fie ca a vrut sa le faca o surpriza consilierilor, fie ca va dori sa prezinte, in final, initiativa sa de a cumpara laptop-uri ca un raspuns la nenumaratele solicitari ale alesilor, in timpul sedintei, primarul nu a comentat in nici un fel declaratiile lui Popa. La intrebarea noastra, insa, Cibu a dezvaluit ca deja a dat unda verde pentru inceperea procedurii de licitatie: "Una dintre primele propuneri pe care am facut-o intr-o sedinta de Consiliu Local Municipal a fost dotarea consilierilor cu laptop-uri, pentru ca, la fiecare sedinta de consiliu, cheltuim in jur de 50 de milioane lei, pe multiplicari si pe hirtie consumata. Vreau sa va spun ca sintem in licitatie pentru achizitionarea de laptop-uri. Noi speram ca vom lua un laptop la circa 400-500 de dolari. La final de mandat, consilierii le vor preda, sau, daca gasim o solutie legala, ca aceia care doresc, sa si le cumpere, nu am nimic impotriva".
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii