Mergi la conţinutul principal
COMUNICAT DE PRESĂ

Lansarea proiectului „Reabilitare, extindere și dotare clădire în vederea înființării unui centru social multifuncțional pentru persoane vârstnice în comuna Jirlău, județul Brăila”

Data: 07 august 2020

U.A.T. COMUNA JIRLĂU, în calitate de Beneficiar, implementează proiectul „Reabilitare, extindere și dotare clădire în vederea înființării unui centru social multifuncțional pentru persoane vârstnice în comuna Jirlău, județul Brăila”, cod SMIS 127701, finanțat prin Programul Operaţional Regional 2014-2020, Axa prioritară 8: ”Dezvoltarea infrastructurii de sănătate și sociale”, Prioritatea de investiţii 8.1 : “Investițiile în infrastructurile sanitare și sociale care contribuie la dezvoltarea la nivel național, regional și local, reducând inegalitățile  în ceea ce privește starea de sănătate și promovând  incluziunea  socială prin îmbunătațirea accesului la serviciile sociale, culturale și de recreare, precum și trecerea de la serviciile instituționale la serviciile prestate de colectivitățile locale ”, Obiectiv Specific 8.3 - ”Creșterea gradului de acoperire cu servicii sociale”.             

Contractul de finanțare a fost încheiat cu Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației în calitate de Autoritate de Management și cu Agenţia pentru Dezvoltare Regională Sud – Est, în calitate de Organism Intermediar.

Valoarea totală a proiectului este de 4.420.031,71 lei, din care valoarea sumei nerambursabile este de  4.331.631,08 lei.

Obiectivul general al proiectului îl reprezintă creșterea gradului de acoperire cu servicii sociale, pentru grupul vulnerabil „persoane vârstnice” și îmbunătățirea calității infrastructurii de sănătate și sociale la nivelul județului Brăila, în particular la nivelul localității Jirlău, prin dezvoltarea în această localitate a unui Centru Social Multifuncțional Integrat (CSMI) fără componentă rezidențială, alcătuit din centru de zi, care să ofere acces la servicii sociale pentru persoanele vârstnice din localitate, în număr de 724, conform datelor furnizate prin intermediul recensământului populației din anul 2011.

Obiectivele specifice ale proiectului sunt:

  • Reabilitarea, modernizarea, extinderea, dotarea imobilului situat în strada Râmnicu Sarat, nr. 110, sat Jirlău, comuna Jirlău, județ Brăila;
  • Conștientizarea persoanelor vârstnice asupra importanței îmbătrânirii active, asumarea unui rol activ în societate și un mod de viață autonom pentru prevenirea și limitarea situației de dificultate și vulnerabilitate, care pot duce la marginalizare sau excluziune socială, în cadrul unei campanii extinse la nivelul întregii comunitati.

Durata de implementare a proiectului este de 41 de luni: respectiv de la 1 noiembrie 2018 până la data de 31 martie 2022.

Informaţii suplimentare se pot obţine la: Blaj Anca, Tel: 0239, 667206, fax: 0239667130 e-mail:blaj.anca@yahoo.com.

 

Investim în viitorul tău! Proiect cofinanţat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operaţional Regional 2014-2020

www.inforegio.ro    |    facebook.com/inforegio.ro

Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României

VARIANTA PDF AICI

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro