Mergi la conţinutul principal

Lansare de navă la Vard Brăila

* este vorba despre un feribot cu propulsie electrică, care va ajunge în Novegia, pentru echiparea completă

 

Vard Brăila a făcut vineri, 15 martie, valuri pe Dunăre cu lansarea noului feribot. Vasul, botezat UTNEFJORD, are o lungime de 74.35 m, o lăţime de 14.50 m, pescaj de 4 m şi o capacitate maximă de 199 persoane. Vorbim de un feribot cu propulsie electrică tip MM 70 FE EL, care poate transporta 60 de autoturisme sau 6 camioane, cu un grad mare de armare, care va pleca spre Norvegia, spre sfârşitul acestei luni. Acolo va fi finalizat şi livrat armatorului. Potrivit Vard Brăila acest proiect este un „green concept” în care motoarele electrice sunt echipate cu control frecvenţă pentru conservare, salvare de energie, iar instalaţia de iluminat este de tip LED. Scopul a fost de a dezvolta un design flexibil în eficienţa energetică un mediu prietenos şi inovator, fără a face compromisuri în privinţa siguranţei şi confortului pentru pasageri şi echipaj. Asta nu e tot însă. Anul acesta, pe platforma Şantierul naval Vard din Brăila vor fi gata încă 4 nave de mari dimensiuni. "Mai avem în lucru încă două pasagere, două nave de pescuit mari şi, binenţeles, elementele de pod. Ar trebui să fie gata în acest an. O navă de pescuit va fi lansată săptămâna viitoare, în jurul datei de 20, precum şi un pasager. Acestea vor ajunge în Norvegia", a declarat managerul de proiect din cadrul Vard Brăila, Aurelian Ionescu.

Grupul “VARD”, cu sediul central în Norvegia, operează mai multe şantiere navale în Norvegia, România (la Brăila şi Tulcea), Brazilia şi Vietnam. Pachetul de control de acţiuni ale companiei mamă (79,69%) este deţinut de grupul italian “Fincantieri”, unul dintre cei mai mari constructori de nave din lume.


 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro