Dumitru Stefanescu Stef s-a nascut pe 20 octombrie 1955, la Braila si este absolvent al Institutului de Marina "Mircea cel Batrin", din Constanta si al Scolii de Arte "Vespasian Lungu". Artistul se afla la cea de a 17-a expozitie personala, din care 11 de pictura si sase de grafica satirica. Despre lucrarile lui Dumitru Stefanescu Stef, artistul plastic Hugo Maracineanu spune: "Refuza subiectul cel gras pe care il ofera politica societatii romanesti contemporane, subiect care l-ar face si pe Caragiale sa plesneasca de invidie si, timid, se refugiaza in banalitatea durerilor noastre cotidiene".
Cartea Lilianei Spataru a fost pezentata de profesorii Constantin Gherghinoiu, membru al Uniunii Scriitorilor din Romania, Viorel Mortu, critic literar, Sterian Vicol, poet, presedinte al Societatii Scriitorilor "C. Negri" Galati si Vasile Zbarcea, publicist.
"Poezia doamnei Spataru este o poezie usor enigmatica, este o lauda adusa libertatii poeziei. Poezia se izoleaza de cititor. Am regasit aici un joc al poeziei care nu se intilneste in spatiul romanesc. Poezia descrie o drama a limbajului", a punctat prof. Viorel Mortu.
In prefata cartii "Indris", prof. Constantin Gherghinoiu spune: "Liliana Spataru continua aventura sa lirica in acelasi mod in care stie sa se exprime cel mai bine, adica punind cititorul intr-o oarecare stare de deruta intelectuala, capabila apoi sa pregateasca starea de receptare optima a mesajului poetei. Volumul se vrea o culegere din cele mai noi productii ale autoarei, aflate sub semnul surprizei si al introducerii poeziei romane in circuitul unui proiect international".
Spre finele manifestarii, autoarea volumului "Indris", care este editie trilingva, romana, franceza si spaniola, a precizat: "Poezia este cu mine de mult, de foarte mult timp, le-am plimbat, le-am mutat cu mine si intr-o zi de toamna, cel mai important barbat din viata mea m-a rugat sa le adun, sa le pun intr-o carte. Asa a aparut primul meu volum. Apoi, in anul 2004, am adunat un manunchi de poezii. In acest an insa, am descoperit aceasta forma fixa a poeziei, dar cu o anumita libertate de exprimare, am adoptat-o. Aceste poezii le-am adunat, iar prof Dumitru Anghel m-a indemnat sa duc pina la capat aceasta carte si sa lupt cu tot ceea ce inseamna poezie fixa".
Din program au mai facut parte expozitia de fotografie "Ziduri", semnata de Cezar Spataru si un recital de pian sustinut de elevele profesorilor Eduard Petrescu si Mircea Petrescu.