Mergi la conţinutul principal

Lansare de carte la Muzeul Brăilei

• sâmbătă, 14 aprilie, ora 11.00, va avea loc lansarea cărţii “Iubire la margine de eşafod”, de Elena Dumitrescu Nentwig

         

Sâmbătă, 14 aprilie 2018, ora 11,00, în sala de festivităţi a Muzeului Brăilei “Carol l” va avea loc lansarea cărţii “Iubire la margine de eşafod”, de Elena Dumitrescu Nentwig, apărută la Editura Istros în acest an.

Prezintă: dr. Valentin Popa, scriitor, muzeograf şi dr. Viorel Coman, scriitor, critic literar, membru al Uniunii Scriitorilor - secţia “critică şi istorie literară”.

Moderator: prof. univ. dr. Ionel Cândea, managerul Muzeului Brăilei “Carol I”.

Elena Dumitrescu-Nentwig s-a născut la Brăila, a absolvit Conservatorul “Ciprian Porumbescu” din Bucureşti, la clasa profesorilor Valentin Teodorian şi Hero Lupescu şi este soprană lirică, a cărei recunoaştere internaţională a avut loc după anul 1970, imediat după plecarea sa în exil. A cântat cu parteneri celebri pe marile scene din Germania, Austria, Franţa, Spania, Italia, Olanda, Cehia, Polonia, Israel.

După încheierea carierei scenice, în cadrul studioului pe care l-a iniţiat, predă lecţii de canto tinerilor din Belgia şi Portugalia, aflaţi la început de carieră.

În paralel, scrie, în limbile română şi germană, romane, piese de teatru, cărţi pentru copii, care au avut ecouri favorabile în rândul cititorilor şi în presa de specialitate.

În anul 2017, în cadrul Festivalului Internaţional “Mihail Sebastian”, ediţia a V-a, desfăşurat în perioada 2-5 noiembrie, Elena Dumitrescu Nentwig a lansat volumul “Credinciosul meu duşman”, tot în sala de festivităţi a Muzeului Brăilei “Carol I”.

Odată cu lansarea volumului “Iubire la margine de eşafod”, publicul se va întâlni şi cu celelalte volume ale autoarei: “Adevărate sau imaginate, de întâmplat s-au întâmplat…”; “Naufragiaţii din Brăila”; “Noi, romii şi restul lumii”; “De răsfoit - Basme şi povestiri pentru copii”; “Credinciosul meu duşman”.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro