Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

"Laminorul", scos din nou la privatizare

Pentru a sasea oara intr-un interval de 12 luni, Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) scoate la privatizare societatea braileana "Laminorul" SA. Oferta vizeaza vinzarea prin negociere pe baza de oferte finale imbunatatite si irevocabile a pachetului majoritar de actiuni detinute de stat prin autoritate. Astfel, procentul de participare a AVAS la capitalul social al firmei brailene scos la vinzare este de 68,805 puncte reprezentind circa 9,7 milioane actiuni cu o valoare nominala de 2,08 RON/actiune.
Data limita de depunere a ofertelor finale este 10 martie ora 12.00, documentele de precalificare urmind a fi deschise in aceeasi zi, la ora 13.00, In prezenta tuturor ofertantilor. "Am luat in serios promisiunea presedintelui AVAS de a scoate rapid la privatizare unitatea braileana, si bine am facut, chiar daca am primit ulterior informatii contradictorii care acreditau o aminare a publicarii anuntului de privatizare", ne-a declarat Constantin Iarca, liderul organizatiei sindicale reprezentative din cadrul "Laminorul".
Dosarul de prezentare a societatii comerciale va putea fi procurat zilnic, Incepind cu data de 22 februarie de la Directia Privatizare - AVAS din Bucuresti. De asemenea, informatii suplimentare pentru investigarea societatii In vederea Intocmirii ofertei de cumparare vor fi disponibile In cadrul Camerei de Date organizata la sediul "Laminorul" In perioada 22 februarie - 1 martie pe baza unei taxe de acces direct. Pentru persoanele fizice/juridice romane valoarea acestei taxe este de 5.654,88 RON la care se adauga contravaloarea dosarului de prezentare - 18.849,6 RON. Pentru persoanele fizice/juridice straine, pe linga plata taxei de acces la informatii si achizitia dosarului de prezentare este obligatorie depunerea unei garantii de participare In suma de 4,04 milioane RON.
Potrivit anuntului de privatizare, la negociere vor putea participa numai ofertantii care, In mod direct sau prin intermediul societatilor la care sint actionari/asociati majoritari, nu au Inrautatit In mod vadit situatia economico-financiara a unor societati comerciale, privatizate anterior, ca urmare a neIndeplinirii sau Indeplinirii cu Intirziere a obligatiilor asumate prin contractele de vinzare-cumparare de actiuni Incheiate cu FPS si/sau APAPS/AVAS. De asemenea, AVAS avertizeaza potentialii ofertanti ca In contractul de privatizare va fi introdusa o clauza prin care cumparatorul se angajeaza, In mod ferm si irevocabil, sub sanctiunea desfiintarii contractului (pact comisoriu de gradul IV), ca, In calitate de actionar majoritar al SC "Laminorul", sa asigure plata de catre unitatea braileana catre AVAS a ajutorului de stat acordat SC "Laminorul" in valoare de 95 miliarde lei si declarat ilegal de catre Consiliul Concurentei. In situatia In care societatea nu va plati aceasta datorie, cumparatorul se va obliga sa plateasca el Insusi debitul societatii catre AVAS.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii