Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

"Laminorul" - la un pas de semnarea contractului de privatizare

Semnarea contractului de privatizare a societatii "Laminorul" este doar o chestiune de timp, ne-au asigurat surse din cadrul comisiei de negociere a Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS). Asta in conditiile in care, in linii mari, ofertantul - "Donau Commodities" din Bucuresti - si AVAS au stabilit conditiile in care partile sint dispuse sa accepte cumpararea, respectiv vinzarea, pachetului majoritar de actiuni ale societatii brailene "Laminorul". In plus, recent, acelasi ofertant a semnat si pactul social cu organizatia sindicala reprezentativa din cadrul unitatii brailene, acord ale carui prevederi vor fi incluse in capitolul social al contractului de privatizare. In atare conditii, sursele citate au explicat ca nu a mai ramas altceva de facut decit semnarea contractului de privatizare, dar numai dupa ce ofertantul finalizeaza negocierile si cu creditorii. "Societatea "Laminorul" este in administrare speciala, statut care impiedica orice creditor sa treaca la executarea silita a societatii. Odata cu semnarea contractului de privatizare si efectuarea transferului de proprietate, creditorii pot relua insa procedurile de executare silita. Pentru a evita situatii de acest gen ofertantul negociaza cu creditorii, si tocmai acest lucru face acum ofertantul pentru "Laminorul", cea mai des aplicata solutie fiind esalonarea", au explicat aceleasi surse.
Important de mentionat este ca, in cazul unitatii brailene, principalul creditor il reprezinta Finantele Publice care au de recuperat circa 6,33 milioane RON (63,3 miliarde lei vechi), reprezentind datoria SC "Laminorul" catre bugetul de stat consolidat, din care 353.339 RON - datoria catre bugetul asigurarilor pentru somaj, CAS - 810.845 RON, 2.507.831 RON - obligatii restante la bugetul asigurarilor sociale de stat si 2.666.002 RON - datorie catre bugetul de stat.
Reamintim ca SC "Donau Commodities" din Bucuresti este unicul potential investitor care a depus oferta pentru cumpararea pachetului majoritar de actiuni la SC "Laminorul" SA Braila. Actualul ofertant este de fapt firma administrata de reprezentantul legal in Romania a firmei "Danscan Steel" care a incercat de mai multe ori, fara succes insa, sa cumpere pachetul majoritar de actiuni ale "Laminorul". Conform informatiilor comunicate de catre Oficiul
National al Registrului Comertului, SC "Donau Commodities" SRL
Bucuresti a fost infiintata in cursul anului trecut si il are ca administrator pe cetateanul rus Fedorenko Maxim, reprezentantul in Romania al firmei "Danscan Steel".
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii