Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

"Laminorul" cauta personal calificat si supercalificat

Conducerea societatii "Laminorul" s-a plins recent ca are probleme in ceea ce priveste incadrarea pe anumite functii executive intrucit nu gaseste personal care sa aiba calificarea si experienta necesara ocuparii acestor posturi. Asa cum a explicat directorul general al firmei, Virgil Sinca, greutatile apar in ocuparea unor posturi de maistri, specialisti in automatizare, proiectare si electrotehnica, adaugind ca, deocamdata, nu a identificat institutii de invatamint care sa pregateasca tinerii in meserii de care societatea comerciala are nevoie. Solutia este calificarea propriilor angajati pe domeniile vizate, dar si initierea unei colaborari cu institutii de invatamint din Braila si Galati astfel incit absolventii care s-ar putea incadra pe posturi vacante in "Laminorul" sa beneficieze si de pregatirea practica in cadrul unitatii urmind a fi ulterior angajati, in functie de pregatire si aptitudini. Sursa citata a explicat ca i se pare un paradox faptul ca desi, la nivel local, comunitatea se plinge de lipsa locurilor de munca, unitatea nu reuseste sa-si ocupe locurile de munca vacante, cu atit mai mult cu cit conditiile de salarizare sint avantajoase. De mentionat este ca nivelul mediu de salarizare in intreprindere se ridica la circa 350 euro, ca se acorda bonuri de masa si ca, in aceasta perioada, administratia si sindicatul sint in negocieri privind o noua crestere salariala.
Pentru acest an, tinta patronatului de la "Laminorul" este realizarea unei productii lunare de circa 10.000 tone, conditii in care unitatea s-ar clasa pe locul II si si-ar majora cota de piata pina la 40 - 45%. In ceea ce priveste politica de personal, din iulie 2006, de la privatizare, noul patron a mai angajat peste 70 de persoane, majorind numarul total de salariati la 604, iar campania de angajari este inca in derulare.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii