Mergi la conţinutul principal

Laminoristii braileni au acceptat aminarea acordarii primei de Ziua Metalurgistului

In urma discutiei purtate cu reprezentantii conducerii "Laminorul", liderul organizatiei sindicale reprezentative din cadrul societatii, Constantin Iarca, a anuntat ca sindicatul este dispus sa faca o concesie in cazul primei de Ziua Metalurgistului - 8 septembrie, in sensul aminarii acordarii acestui drept salarial. Asta pentru ca situatia financiara a unitatii nu permite acordarea primei. "Mi-au fost prezentate actele financiare si s-a vazut clar ca nu sint, acum, bani pentru premiere. De fapt, nu prea sint bani nici pentru plata urmatoarei chenzine. In aceasta situatie, am inteles ca nu se poate continua pe aceeasi linie in ceea ce priveste negocierea si, ca urmare, voi propune comitetului de conducere al sindicatului acceptarea unei aminari in acordarea primei. Dar asta nu inseamna ca s-a renuntat la prima. Este primul si singurul compromis pe care sindicatul il accepta", a subliniat Iarca, adaugind ca Ziua Metalurgistului nu va trece totusi neobservata, laminoristii braileni putind participa la activitatile sportive organizate de sindicat cu aceasta ocazie.
Important de mentionat este ca, potrivit Contractului Colectiv de
Munca, valoarea acestei prime reprezinta contravaloarea a 28% din
salariul mediu pe unitate aferent lunii august, iar din calculele facute
de sindicat, valoarea rezultata pentru acest an ar fi de circa 2,7
milioane lei net. Anul trecut, laminoristii braileni au primit cu titlu de prima 400.000 lei net, in conditiile in care, potrivit Contractului Colectiv de Munca, prima de Ziua Metalurgistului ar fi trebuit sa fie de circa 1,8 milioane lei brut. Asta pentru ca reprezentantii conducerii la acea vreme a hotarit acordarea cu titlu de prima a sumei de 500.000 lei brut, atit cit prevede Contractul pe Ramura.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu