Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Laminoristii au reinceput activitatea de productie

Lipsa materiei prime a fost unul dintre principalii factori care au condus la intreruperea, din primavara acestui an, a activitatii de productie in cadrul SC "Laminorul" SA. De ieri, insa, cuptorul sectiei de laminare a fost reaprins, astfel incit salariatii au din nou front de lucru. In tot acest rastimp, salariatii si-au primit trei sferturi din drepturile salariale cuvenite, asa cum stabileste Contractul Colectiv de Munca al unitatii negociat si semnat de administratie si sindicat. "In ultima perioada au intrat succesiv mai multe cantitati de materie prima si de azi dimineata (luni, 17 septembrie - n.r.) s-a reluat activitatea de productie. Asa cum a promis administratia, va fi asigurat front de lucru, fara intreruperi, cel putin pentru 2 luni de acum inainte. Din cite am inteles comenzi exista, iar acum, ca au adus si tagla, lucrurile au reintrat pe fagas normal", si-a exprimat convingerea liderul organizatiei sindicale, Constantin Iarca.
Reamintim ca SC "Laminorul" a raportat la finele primului trimestru al acestui an un profit net de 9,14 milioane lei (2,72 milioane euro), insa acesta nu a fost generat de activitatea de exploatare, ci a fost sustinut de vinzarea unui teren pentru suma de 11,5 milioane lei. Comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, cind compania a suferit o pierdere de 2 milioane lei, activitatea uzinei a cunoscut astfel o revenire. Actionarul majoritar al companiei este "Donau Commodities" SRL, care detine 77,62% din capitalul social, urmat de "Tubman International" Ltd, cu 11,57%, si Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) cu 0,76%.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii