Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Laminoristii au obtinut o majorare salariala de 10%

Organizatia sindicala din cadrul SC "Laminorul" si administratia firmei au finalizat negocierile care au avut ca subiect principal salarizare si conditii de munca. Potrivit informatiilor prezentate de liderul sindical, Constantin Iarca, principala reusita in urma discutiilor cu administratia a fost obtinerea unei majorari salariale cu 3,9% generata de introducerea sporurilor in salariu "dar am fortat si acordarea unei majorari si pentru fiecare salariat, iar patronul a acceptat un procent de 6,1 puncte aplicabil de la 1 aprilie, astfel incit de la acea data, de exemplu, salariul minim pentru prima clasa de muncitori calificati din unitate va ajunge la 874 lei", a explicat Iarca. In plus, sursa citata a precizat ca acestor drepturi li se adauga si norma de hrana pentru laminoristi si acordarea de echipamente de lucru. "Consider ca in conditiile in care, in ultimele luni, din cauza contextului international pe piata materiei prime, nu s-a muncit si nici acum nu s-a inceput activitatea de productie, rezultatele obtinute in urma negocierii este maximul. Mai mult, in conditiile in care nu avem de lucru, angajatorul plateste 100% salariile si acorda si toate tichetele de masa. Asadar, consider ca rezultatul este mai mult decit multumitor, iar angajatii trebuie sa inteleaga ca in ultimele luni tot prin negocieri sindicatul a obtinut mai multe majorari salariale care au ridicat minimul de salarizare peste nivelul prevazut de Contractul Colectiv de Munca la nivel de ramura", a incheiat sursa citata.
Reamintim ca in 2006 odata cu reluarea activitatii de productie, "Laminorul" a realizat totusi nu mai putin de 32.000 tone de produse, comparativ cu circa 14.000 de tone in 2005, situatie in care unitatea a ocupat locul III la nivel national in ceea ce priveste productia de profile laminate la cald, cu o cota de piata de circa 15%. Pentru acest an tinta actionarului majoritar, firma cu actionariat austriac "Donau Commodities" este clasarea pe locul II si majorarea cotei de piata pina la 40 - 45%.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii