Mergi la conţinutul principal

Laminoriştii, la pichetare în faţa Prefecturii

"Acţiunea este organizată în cadrul unui program stabilit în cadrul Federaţiei «Metarom», din care şi Sindicatul «Metal 94» Brăila face parte. Astfel, mâine (n.r. vineri, 10 aprilie), vom picheta în faţa Prefecturii, acţiune la care vor participa aproximativ 100 de salariaţi de la «Laminorul». Noi am trimis încă de săptămâna trecută adrese către autorităţile locale, dar şi către parlamentarii de Brăila, prin care încercam să atragem atenţia asupra problemelor cu care ne confruntăm. Singurul care a răspuns şi s-a arătat interesat să ne sprijine a fost deputatul PSD Mihai Tudose, în timp ce restul ne-a tratat cu indiferenţă", a declarat, ieri, liderul sindical Constantin Iarca, în cadrul unei conferinţe de presă, la care a participat şi conducerea uzinei. De asemenea, el a punctat că în adresa privind autorizarea pichetării apare o recomandare potrivit căreia mişcarea de protest ar trebui să nu deranjeze prin zgomot activitatea funcţionarilor instituţiilor din Palatul Administrativ. "Noi venim pe platou să facem o pichetare, nu un priveghi! Oamenii vor scanda lozinci şi îşi vor striga durerea", a comentat Iarca. În plus, liderul sindical, la unison cu viitorul director general al uzinei, Iulian Vasilescu (n.r. actual director adjunct), au punctat că autorităţile locale dar şi centrale trebuie să conştientizeze că, în contextul crizei economice şi financiare, fără un sprijin real, există riscul ca unităţile cu profil metalurgic să intre în colaps.
"Laminorul" va avea un nou director general

Conducerea uzinei "Laminorul" a anunţat că peste aproape două săptămâni, fotoliul de director general va fi ocupat de Iulian Vasilescu, în prezent director adjunct. El îl va înlocui pe Virgil Sinca, aflat la conducerea unităţii în două mandate, cel mai recent fiind noiembrie 2004 până în prezent. Viitorul director general a explicat că Sinca a solicitat retragerea de la conducerea companiei din motive de sănătate şi că, cel mai probabil, va rămâne în unitate pe un post de consilier. "Urmează să primesc mandatul de director general din 22 aprilie. Va fi un mandat greu pentru mine întrucât suntem în plină perioadă de criză, dar am convingerea că împreună cu salariaţii vom izbândi", a punctat Vasilescu.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro