Mergi la conţinutul principal

Lacurile Zaton si Blasova nu pot fi retrocedate fostilor proprietari

Vicepresedintele Consiliului Judetean Braila, Niculina Moisescu, considera ca institutia pe care o reprezinta nu a facut nimic nelegal, demarind procedura de concesionare a lacurilor Blasova si Zaton. Moisescu admite ca Prefectura a cerut, printr-o adresa oficiala, blocarea acestor activitati, pina dupa data de 22 septembrie, insa este de parere ca, de fapt, nu existau motive intemeiate pentru a respecta aceasta cerere: "Consiliul Judetean nu a concesionat pamintul, ci luciul de apa. Luciul de apa nu a fost al nimanui. Daca ne ducem putin in urma, sa vedem ce a fost acolo, vom constata ca acolo a fost numai apa. Comunistii au desecat aceasta zona, si nu stiu cine a avut in proprietate luciul de apa. De aceea noi am inceput procedurile pentru concesionarea lacurilor amintite, dat fiind ca noile legi ale proprietatii nu se refera la luciul de apa, sa fie clar. Daca era vorba despre teren, era altceva, acesta putea fi retrocedat fostilor proprietari. La o adica, daca mergem pe ideea ca se pot retroceda luciile de apa, cineva poate veni sa ceara si o portiune din Dunare, sau fundul Dunarii. Domnul subprefect se leaga de acest lucru, intr-adevar, a fost trimisa o hirtie, si a fost citita in plenul Consiliului Judetean acea hirtie, s-a spus si acolo acelasi lucru, dar dinsul insista, si nu stiu de ce".
Amintim ca Prefectura a solicitat oficial Consiliului Judetean sa amine demersurile privind concesionarea lacurilor Blasova si Zaton pina dupa 22 septembrie, pentru a se stabili legalitatea hotaririlor de consiliu respective. Subprefectul Aurica Avram a solicitat acest lucru si personal, intr-o recenta sedinta de CJ, explicind ca exista posibilitatea ca cele doua lacuri sa fie utilizate pentru retrocedari catre fostii proprietari, in baza noilor legi ale proprietatii.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu