Skip to main content

Laboratoarele efectueaza doar 9 tipuri de analize

Dupa ce a umblat pe la trei laboratoare de analize, o braileanca a avut surpriza neplacuta sa afle ca nu i se poate face setul de analize prescrise de medicul de familie. Femeia a mers pe rind la Policlinica Hipodrom, la laboratorul de pe strada Plevnei si la cel de la cinematograful "Central", iar in final a ajuns si la laboratorul de pe strada Stefan cel Mare, dar nici acolo nu a avut succes. Motivul refuzului a fost acela ca laboratoarele executa maxim 9 tipuri de analize, iar femeia avea trecute 11, ea fiind nevoita sa revina la medicul de familie pentru eliminarea unora dintre ele.
"Aceste laboratoare au sau nu contract pentru aceste analize? De ce ne trimit medicii de familie la analize daca laboratoarele nu le executa din diverse motive? Eu, personal, ma deplasez in baston in urma unei fracturi cu operatie la un picior si am facut un real efort sa ma incadrez in timpul acordat, adica la termenul prevazut de lege. Acum, ce sa fac? Sa iau la rind laboratoarele din oras? Probabil ca ma voi lipsi de aceste analize si voi trage concluzia ca am fost o mare naiva sa cred ca este posibil asa ceva la noi, si ca s-au cheltuit degeaba banii pe chestionarele acelea ridicole si pe fluturasii cu banda de siguranta pentru a pune oamenii pe drumuri degeaba", a precizat reclamanta.
Dr. Mariana Tarachiu, director al Casei Judetene de Asigurari de Sanatate, ne-a declarat ca in astfel de cazuri greseala apartine medicului de familie deoarece in lege scrie clar ca sint acceptate doar 9 tipuri de analize medicale. Sursa citata a mai precizat ca unele dintre acestea au specificatii clare si ca nici un pacient nu poate intruni toate conditiile pentru efectuarea celor 9 analize. (Alina MIHAI)

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

Director general: Monica Paraschiv

Director: Silvia Preda

Şef departament publicitate: Sorin Preda

Redactor Şef: Florentin Coman

Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu