Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

La simularea Testarii Nationale la matematica s-au obtinut sapte note maxime

In urma cu o saptamina, elevii care au dorit, din cei peste 3.600 care sint in clasa a VIII-a, au putut sustine simularea examenului de matematica din cadrul Testarilor Nationale.
S-au prezentat 1.812 elevi, 1.232 din mediul urban si 586 din rural. Dintre elevii inscrisi nu s-au prezentat 341, din care 171 din mediul urban si 170 din mediul rural. Purtatorul de cuvint al Inspectoratului Scolar, prof. Florentina Marina, a mai precizat ca din estimarile preliminare, in mediul rural promovabilitatea variaza intre 20% si 58%, iar in mediul urban intre 40% si 100%. Cele mai bune rezultate le-au obtinut clasele speciale din scolile generale si clasele de gimnaziu din cadrul colegiilor. Inspectorul de specialitate Mihaela Giurca a spus ca pina acum materia s-a parcurs la clase aproximativ jumatate, si mai este timp sa se recupereze ce nu se stie, iar in acest context rezultatele nu sint dezastruoase.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii