Mergi la conţinutul principal

La Scoala "C. S. Aldea" relatia cu parintii este considerata esentiala

In urma cu citeva zile, Banca Comerciala Romana a sponsorizat Scoala "C. S. Aldea" cu doua computere, sporind astfel baza materiala a institutiei care, oricum, este impresionanta. Exista doua laboratoare cu peste 20 de calculatoare, doua videoproiectoare, un televizor cu plasma, toate putind fi folosite de cadrele didactice in desfasurarea orelor. "Aceasta ultima sponsorizare pe care am primit-o nu este mare, insa noi ne bucuram de orice ajutor, pentru ca asa putem oferi conditii mai bune de studiu elevilor nostri. In timp, noi am primit sponsorizari de la multe firme: banci, edituri, firme de constructii, de mobila, toti ne-au ajutat cu cite ceva pentru ca scoala sa fie mai buna. Totul porneste de la o buna colaborare cu parintii, cu elevii, chiar si cu fostii elevi. Relatia strinsa a scolii cu familia este esentiala pentru ca elevul sa otina rezultate bune si scoala sa fie ajutata atunci cind e nevoie de parinti. Am primit si de la Minister un laborator de fizica, materiale pentru educatia fizica, carti in biblioteca scolii si, pentru prima data, am primit si noi mobilier nou. Acum mai avem in scoala numai doua clase cu mobilier vechi", a povestit directorul Rudi Pasici. In viziunea directorului acestei scoli, foarte important este aspectul informatizarii, astfel ca banii obtinuti de scoala din chirii au fost cheltuiti tot pentru achizitionarea de computere performante. Anul trecut s-au cumparat opt unitati, iar in acest an, inca cinci. In biblioteca scolii sint la dispozitia elevilor si cadrelor didactice colectii de reviste stiintifice, de arta, geografice, turistice care vin toate in sprijinul elevilor. "Exista o problema cu folosirea bazei materiale, nu toti profesorii o utilizeaza, insa sper ca in timp vor intelege toti cit este de util sa faci orele mai frumoase cu ajutorul acestor materiale", a mai explicat prof. Pasici.
Scoala "C. S. Aldea" este acum in asteptarea fondurilor pentru reabilitare. Este posibil ca in cursul acestui an elevii sa fie nevoiti sa elibereze clasele pentru a intra cladirea in reabilitare, dar planurile conducerii pentru ceea ce va fi dupa arata ca totul merita efortul. Numarul de clase se va dubla prin extindere, ceea ce va permite sa se faca si scoala dupa scoala. Se doreste chiar infiintarea unei mici cantine, unde elevii sa poata servi masa, infiintarea unor dormitoare, astfel incit elevii sa intre in scoala dimineata si sa plece acasa dupa-amiaza, cu lectiile facute. "Deocamdata, nu avem autorizatie sanitara pentru ca nu avem toalete la etaj, insa scoala este curata, ingrijita. Dupa reabilitare vom avea si autorizatie sanitara in mod sigur", a fost categoric directorul Pasici.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro