Mergi la conţinutul principal

La mulți ani, SAJ Brăila!

* în curtea Serviciului Județean de Ambulanță (SAJ) Brăila au sunat astăzi sirenele, fiind astfel marcată Ziua Națională a Ambulanței, un eveniment care a avut ecou în toată țara

 

 

 

Astăzi, la ceas aniversar, sirenele ambulanțelor din toată țara au sunat în sincron, la ora 10, pentru a marca Ziua Națională a Ambulanței. Se împlinesc 115 ani de existență a acestui serviciu în țara noastră, o zi specială și pentru Serviciul Județean de Ambulanță (SAJ) Brăila, care s-a alăturat acestei acțiuni simbolice, de la nivel național, menite să dea veste că au mai împlinit un an. Încă un an care a venit cu noi provocări și grele încercări, pentru medicii ambulanțieri, asistenți, șoferii de ambulanță și nu numai, nevoiți să se adapteze din mers, de urgență, noilor măsuri de siguranță în pandemie pentru transportul pacienților, un efort pe care îl cunosc, cu adevărat, doar acești oameni care lucrează în slujba omului. Medicul Viorica Iuga este unul dintre ei, iar astăzi, de Ziua Națională a Ambulanței, a ținut să le transmită colegilor săi multă sănătate, putere și zile liniștite. ” Le urez tuturor colegilor mei multă sănătate, putere și zile liniștite. Asta este cel mai important, zic eu. Astăzi suntem la lucru, ca de obicei. Sărbătorim prin muncă. Astăzi, suntem cam 36 de oameni și mă refer și la birouri, stația centrală, teren, o întreaga cohortă, ca să zic așa, dar mai sunt câțiva și în concediu. Toți sunt oameni muncitori și adevărați profesioniști! ”, ne-a declarat Viorica Iuga, managerul Serviciului Județean de Ambulanță Brăila.

Ziua Națională a Ambulanței din România este sărbătorită anual, pe 28 iulie, data la care, în anul 1906, a apărut prima salvare în București, la inițiativa profesorului Nicolae Minovici. La vremea aceea, acest serviciu funcționa sub numele de Societatea de Salvare București și își desfășura activitatea sub deviza : ”Totdeauna și tuturor, gata pentru ajutor!”, activitatea fiind coordonată chiar de profesorul Minovici. La 1906, echipajul de salvare era format din vizitiu și sergent de oraș, care se deplasau cu ajutorul unei trăsuri trasă de cai, sediul fiind situat pe cheiul Dâmboviței, într-o clădire veche.

La mulți ani, SAJ Brăila! Vă mulțumim pentru tot ce faceți an de an, zi, de zi, oră de oră!

 

 

 

 

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro