Mergi la conţinutul principal

La limba moderna, promovabilitate 100%

Proba de limba moderna a bacalaureatului s-a finalizat cu promovabilitate 100%, insa au fost multi absenti. Din cei 419 de candidati inscrisi s-au prezentat doar 381, adica 91%. Dintre acestia 7% au obtinut note maxime, cele mai multe fiind la limba engleza - 26, doi dintre candidatii care au obtinut zece fiind de la seral. Cele mai multe note la limba engleza au fost in intervalul 6.00 - 7.99, adica 97 de note, iar in intervalul 8.00 - 9.99 s-au obtinut 89 de note. Daca la limba engleza notele bune au fost peste jumatate, la limba franceza lucrurile au stat mai prost. Cele mai multe note au fost intre 6.00 si 7.00. Aici nu s-au obtinut decit doua note de zece, o singura nota peste 9.00 si noua note peste 8.00. Limba germana s-a dovedit a fi si mai dificila. Nu s-a obtinut nici o nota maxima, iar dintre cei patru candidati prezentati, trei au luat note peste sase, iar unul peste cinci. La limba rusa, unul dintre cei 10 candidati prezentati a obtinut nota maxima, iar ceilalti au luat note intre 6.00 si 9.00. La proba de limba si literatura romana, scris, prezenta a fost de 96%.
Luni se va derula proba scrisa a bacalaureatului la matematica, istorie si geografie, unde sint inscrisi 1.198 de candidati. Cei mai multi vor da proba la Matematica M2 - 719, Matematica1.2 - 184 de candidati si matematica M1 - 146 de candidati. La istorie s-au inscris 10 candidati, iar la geografie 22.
Marti, 880 de candidati sustin proba scrisa la alegere din aria curriculara corespunzatoare specializarii, la 49 de discipline. Cei mai multi vor da, ca si la examenul din vara, la Planificarea si organizarea productiei; Asigurarea calitatii, Biologie vegetala si animala, Organe de masini si mecanisme, Tehnici de masurare in domeniu; Asamblari mecanice sau Materii prime textile.
Pentru ultima proba, la alegere, la o disciplina dintre celelalte arii curriculare decit cea a specializarii, se vor da probe la 15 discipline. Cei mai multi inscrisi dintre cei 381sint la: Geografia Romaniei 2007 - 159 si la Geografia de clasa a XII-a 2008 - 123.
Afisarea rezultatelor se va face pe 29 august, iar depunerea contestatiilor are loc in aceeasi zi, de la ora 16.00 pina la 20.00. Rezultatele finale se vor afla pe 1 septembrie.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu