Mergi la conţinutul principal

La Liceul cu Program Sportiv exista multe ilegalitati

Numirea noului director al Liceului cu Program Sportiv, prof. Elena Toader, a nemultumit pe majoritatea cadrelor didactice ale scolii, care au dorit sa cunoasca exact ce criterii au stat la baza alegerii profesoarei ca director interimar, ce calitati au recomandat-o pentru acest post. "Explicatia ca inspectorul general a facut numirea era previzibila intrucit doamna Elena Toader a fost subalterna doamnei inspector scolar general la Scoala speciala de fete. Cei 30 de profesori de specialitate doresc sa cunoasca ce criterii au stat la baza acestei numiri: vechimea, etatea, experienta anterioara, gradul de inteligenta sau alte criterii neortodoxe?" se intreaba prof. Nicolae Tonita in numele celor 30 de cadre didactice.
Inspectorul scolar general Lilliana Tudoran a explicat ca ea a facut
propunerea pentru numire pe o perioada determinata si ca peste citeva luni postul va fi scos la concurs si atunci va putea participa orice cadru didactic interesat. Una dintre atributiile inspectorului scolar general este aceea de a numi directori cu delegatie. Elena Toader este profesor cu gradul I, titular al scolii, are specialitate educatie fizica, are rezultate bune la clasa, este constiincioasa si nu am vut nici un fel de reclamatii la adresa ei. Am optat pentru cineva care nu a mai fost director pentru ca vreau sa vad si o alta persoana cum dezvolta managementul la nivelul LPS. Nemultumiri se creeaza oriunde. Nu poti sa faci ceva pe placul tuturor. LPS este un liceu cu foarte multe lucruri ilegale. Acum se desfasoara acolo si un control de la Primarie. Controale din partea noastra au fost nenumarate si nu s-a remediat nimic. Sint profesori care nici macar cind era inspectie RODIS, adica anuntata, nu veneau la clasa. Probleme au fost dintotdeauna la acest liceu. Am mai fost la cinci, sase unitati in control pentru asemenea probleme, dar daca profesorii au fost sanctionati la salariu si-au revizuit imediat atitudinea. Directorii au obligatia de a taia toate orele neefectuate. La LPS, in urma unui control efectuat in toamna, pe bazele sportive, citiva profesori nu erau prezenti la ore, iar domnul director, care era obligat sa taie orele din condica nu a facut-o", a mai explicat inspectorul general Lilliana Tudoran.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu