Mergi la conţinutul principal

La "Hercules" salariile nu se dau nici a saptea zi dupa scriptura

Salariatii SC "Hercules" sint nemultumiti de faptul ca angajatorul a intirziat cu aproape o saptamina plata drepturilor salariale aferente lunii trecute. Concret, ei sustin ca desi ar fi trebuit sa primeasca avansul inca din 28 septembrie, nici pina in prezent nu au vazut acesti bani. Situatia a fost confirmata de catre Florin Custura, liderul organizatiei sindicale a salariatilor de pe platforma portuara. "Si asa salariile sint mici, de ce nu le platesc la timp? Este drept ca in ultima perioada nu ne-am confruntat cu intirzieri la plata salariului, insa la profiturile imense realizate de companie, astfel de situatii sint de-a dreptul jenante pentru administratie. Ca sa nu mai spun ca de doi ani incoace angajatii nu au mai beneficiat de o crestere salariala consistenta, conditiile de munca sint sub orice critica, iar de protectia muncii si echipament de protecti ce sa mai vorbim! Ca sindicat am hotarit sa sesizam toate aceste situatii Ministerului Muncii pentru ca incalcarile de legislatie sint flagrante", a spus Custura.
Sursa citata a mai subliniat ca nemultumirile angajatilor firmei au crescut continuu in ultimii ani, iar aceasta intirziere a picat foarte prost in contextul in care urmeaza a fi deschise negocierile cu administratia firmei pentru incheierea unui nou Contract Colectiv de Munca pe unitate.
Firmei "Hercules" i-a mers bine in ultimii ani, raportarile catre Ministerul de Finante indicind faptul ca in 2004 societatea a realizat un profit net de 14,8 miliarde de lei vechi, in 2005 de 13,7 miliarde de lei vechi, iar anul trecut de 10 miliarde de lei vechi. De mentionat este ca la SC "Hercules", actionar majoritar, cu 85%, este SC "Bursagrirom", firma lui Gheorghe Bunea Stancu, seful Consiliului Judetean Braila.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu