* fluviul a avut un debit crescut în ultimele zile, însă tendința actuală este de scădere * nu s-au semnalat infiltrații sau grifoane pe niciun sector de dig
Dunărea crescută din ultimele zile nu a provocat niciun fel de probleme la Brăila, conform informațiilor primite de la reprezentanții Sistemului de Gospodărire a Apelor (SGA). Asta în condițiile în care debitul mai mare s-a situat, totuși, mult sub cota de atenție. Pe sectorul brăilean al fluviului, cota de atenție este stabilită la 560 cm, cota de inundație se atinge la 610 cm, iar cota de pericol la 660 cm. Ieri, cota înregistrată la mira Brăila era 518 cm, iar prognoza indica o tendință de scădere, până la 514 cm pentru ziua de astăzi.
Tibi Manolache, inginerul șef al SGA Brăila ne-a informat că, în momentul de față, toate digurile de pe sectorul brăilean al Dunării, atât cele din Insula Mare cât și cele de pe terasa județului, se mențin în faza I de apărare, cu apa ajunsă la marginea taluzului. Nu s-au semnalat nici infiltrații și nici grifoane care să necesite lucrări de consolidare.