Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

La Braila, sefii Politiei s-au asociat cu sefii mafiei

Ministrul de Interne Vasile Blaga a fost interpelat de deputatul PRM Daniela Buruiana si rugat sa ia masuri dure impotriva clanurilor mafiote ce au pus stapinire pe Braila si a politistilor care ii protejeaza pe interlopi. Parlamentarul ne-a declarat, ieri, ca va sesiza toate institutiile abilitate, pentru eliminarea ofiterilor corupti din Politie si instaurarea ordinii publice in municipiu, prin decapitarea mafiei locale.
Daniela Buruiana-Aprodu, deputat PRM de Braila, a prezentat ministrului Administratiei si Internelor "situatia disperata a cetatenilor judetului si municipiului Braila, confruntati cu o criminalitate InspaimIntatoare, o pasivitate a organelor statului si, mai rau, cu o complicitate pe fata Intre infractori si Politie. Urmaresc de peste un an evolutia socio-economica a judetului Braila atIt In calitate de deputat al acestui judet, cIt si de simplu cetatean ce a auzit In 2004 frumoasele sloganuri ale Aliantei DA, care Incepeau cu "Sa traiti bine!". Din fericire pentru braileni, Inca mai traiesc. Vestea proasta este ca bine, ba chiar din ce In ce mai bine, traiesc doar apropiatii Puterii si lumea interlopa care se bucura de protectia lor. Am aflat, din multele scrisori si telefoane primite de la cetatenii din judetul Braila, fapte atIt de grave In care sInt implicati chiar cei pusi sa pazeasca viata si avutul oamenilor: Impartirea municipiului In zone exclusive pentru cIteva clanuri ale lumii interlope (clanul Titel Cracanatu' - In Centru, Hipodrom, Lacu Dulce, Chercea, Viziru, Radu Negru si Ansamblul Buzaului; clanul Buricea si Haret - In Vidin si Pisc) In care interlopii se ocupa de afaceri ilegale, IncepInd cu traficul de droguri si pIna la taxele de protectie stoarse de la comercianti; terorizarea cetatenilor pe strazile orasului Braila, ziua In amiaza mare; brutalitatea excesiva a fortelor de ordine, Indreptata Impotriva cetatenilor pasnici, precum si nerespectarea dreptului la aparare a persoanelor retinute."

"Va solicit, domnule ministru, o interventie In forta In municipiul si judetul Braila, pentru restabilirea ordinii publice si a legalitatii"

Deputatul PRM sustine ca o alta problema extrem de grava este pactizarea organelor de ordine cu lumea interlopa, In schimbul unor foloase materiale.
"Demn de precizat este faptul ca sefii Politiei (In frunte cu seful Inspectoratului Judetean de Politie, subcomisarul Catalin Chivu) s-au asociat cu sefii criminalitatii In vederea savIrsirii de infractiuni (a se vedea biletul de loterie jucat de Chivu, de comisarul Sorin Leitoiu si interlopul Titi SgIrcitu). Un alt caz interesant este deconspirarea unui colaborator sub acoperire de comisarul Leitoiu catre clanul din Iasi al traficantilor de droguri Corduneanu, fapt ce a dus la ratarea unei capturi de droguri de mii de kilograme. Iar Insiruirile ar putea continua", a declarat Daniela Buruiana-Aprodu.
Parlamentarul este de parere ca la fel de grav este faptul ca prefectul de Braila, Nicolae Mitroi, "are cunostinta de aceste fapte, pe care le citeste zilnic In ziare Intr-o totala pasivitate".
"Nu este de mirare ca cetatenii din Braila, si asa saraci si cu grija zilei de mIine, au Inceput sa fie convinsi ca o parte din "prada" adunata de seful Politiei, subcomisarul Catalin Chivu, pleaca spre ministrul de Interne, saptamInal, asa cum se lauda un sef interlop, Ghita Buricea", a mai adaugat deputatul PRM.
Sursa citata i-a prezentat ministrului de Interne si cazul lui Stivensen Bancuta, care este condamnat pe viata pentru crima si internat la Sapoca si, totusi, a fost vazut in libertate in Braila, la un chef al interlopilor.
"Fata de cele de mai sus, va solicit, domnule ministru, o interventie In forta In municipiul si judetul Braila, pentru restabilirea ordinii publice si a legalitatii. Va informez ca situatia este atIt de exploziva IncIt, daca nu va fi calmata, risca sa scape de sub control, iar cetatenii sa adopte solutii radicale si violente", a mai cerut parlamentarul.
Reporterii nostri au solicitat, ieri, o declaratie din partea conducerii IPJ, insa aceasta a refuzat sa comenteze acuzatiile parlamentarului PRM si propunerile acestuia facute ministrului de Interne.

Deputatul PNL Gabriel Sandu ii da inainte cu vorbele

Trebuie remarcat faptul ca deputatul PRM Daniela Buruiana este singurul parlamentar de Braila care a reactionat atit in urma dezvaluirilor ziarului nostru, cit si datorita semnalelor pe care, cu siguranta, le-a primit din partea cetatenilor braileni, la fel ca si noi. De exemplu, deputatul PNL Gabriel Sandu nu a facut nici pina acum interpelarea despre care ne vorbea, in urma cu citeva saptamini, pe tema infractionalitatii din Braila si a modului in care Politia isi face datoria.
Acesta declara, pe 20 februarie, ca este nemultumit de rezultatele
activitatii Politiei locale si ca are de gind sa supuna atentiei
ministrului Administratiei si Internelor aceasta chestiune. "Eu nu stiu
daca grupurile de cartier pot fi numite mafiote, dar stiu ca la Braila
sintem aproape in Evul Mediu, cu sabiile pe masa si cu pistoalele,
din cind in cind, cu restaurante devastate, cu masini incendiate, cu
oameni batuti pe strada. Daca Politia crede ca acestea sint doar
rezultatele activitatii unor gasti de cartier, care-si umfla muschii,
atunci eu cred ca ar trebui sa-si revizuiasca atitudinea. Nu am simtit
ca activitatea Politiei, din ultimul timp, s-a manifestat in directia
dorita, si eu am sa-mi permit sa fac o interpelare in Parlament, la
adresa ministrului Vasile Blaga, referitoare la situatia de la Braila, si
cum se actioneaza, pentru tinerea ei sub control, si cum se
incearca sa se dea cetateanului sentimentul de siguranta, cind iese
pe strada", spunea, atunci, parlamentarul liberal.
Intrebat, ieri, daca a facut acea interpelare, Sandu a declarat ca
inca nu a apucat, insa se va ocupa de conceperea ei chiar in
aceeasi zi, iar astazi o va depune la ministrul Vasile Blaga. (M. DAN)
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii