Acest centru a fost dotat cu cel mai complex aparat din cadrul tehnologiei Motrix, estimat la suma de 700 milioane lei vechi. El are componente de utilitate in evaluare, imbunatatirea performantei motrice si de recuperare.
Prezent la festivitate, Pierr de Hillerin, directorul Institutului National de Cercetare pentru Sport a tinut sa precizeze inca de la inceput: "Este primul Centru de Consultanta si Asistenta pentru Performanta Umana din Romania, este pentru prima data cind se realizeaza un parteneriat numai intre INSC si Directia pentru Sport.
Am gasit aici la Braila, in speta la Elisabeta Aron deschiderea necesara pentru a realiza acest proiect deoarece ideea nu este foarte la indemina in contextul romanesc de astazi".
Referindu-se apoi la aplicatiile care se pot efectua cu noua aparatura, sursa citata a declarat: "Astazi am efectuat inaugurarea, lansarea unei tehnologii la care lucram de mai multa vreme. O tehnologie sofisticata care are la dispozitie un simulator de conditii cu care sportivii pot sa realizeze o crestere a capacitatii lor de autocontrol de autocunoastere si pot sa creasca performantele spectaculos".
Initiatoarea proiectului Centrului de Consultanta si Asistenta pentru Performanta Umana, directoarea executiva a DJS, Elisabeta Aron, a facut acest demers pentru a acorda sanse egale de pregatire, la standarde de performanta ambelor grupari sportive din orasul nostru, CSM si LPS. Primii sportivi care vor beneficia insa de utilitatile acestui aparat sint inotatorii.
"In prima etapa vor beneficia de acest aparat sportivii, in speta cei de la sectia de natatie deoarece cadrul atasat este specific pentru aceasta disciplina. Un salariat al directiei se va specializa si apoi va sta la dispozitia antrenorilor de la CSM si LPS. Am ales aceasta varianta tocmai pentru a oferi sanse egale tuturor inotatorilor. In Braila a mai existat ceva asemanator la Liceul cu Program Sportiv, insa de el a beneficiat doar elevii acestei unitati scolare. In timp, acest aparat care este in legatura cu un calculator probabil ca va fi utilizat si pentru recuperarea postreumatica de catre cadre din sistemul medical" a declarat la rindul sau Elisabeta Aron.
Un alt invitat de marca al ceremoniei desfasurate in Sala Polivalenta a fost Vlad Valeanu, director de Cercetare - dezvoltare la Onlinessolutions Media, locul unde se produc aparatele din tehnologie Motrix, o tehnologie care influenteaza conceptul reactiei informationale in imbunatatirea si recuperarea motricitatii si controlului neuromotor.
"Aceasta retea pentru performanta umana, careia specialistii ii spun HUP vrea sa avanseze ideea ca performanta a omului nu inseamna doar performanta sportiva: A fi o persoana performanta reprezinta inclusiv a fi sanatos, a duce o viata normala, a recupera forta de munca, a fi util societatii.
Conceptul de Performanta Umana include evident si aspecte medicale si aspecte din zona educatiei fizice, educatiei propriu-zise inclusiv mentale" a tinut sa precizeze, la rindul sau, Vlad Valeanu.