Skip to main content

La Braila nu sint incalcate principiile concurentei pe piata energiei termice

Desi, la nivel national, nu s-a finalizat inca ancheta declansata de Consiliul Concurentei in cursul anului 2005, pornind de la plingerea venita din partea Asociatiei Producatorilor si Importatorilor de Centrale Termice (APICT) privind posibila incalcare a Legii Concurentei nr. 21/1996, de catre societatile comerciale care produc si distribuie energie termica si apa calda de pe intreg teritoriul Romaniei, inclusiv SC "CET" SA Braila, si a actionarului unic al acestora, la nivel local, aspectele de ordin concurential au fost lamurite. Asociatia reclama faptul ca la Braila, ca de altfel in alte inca 9 orase, sint incalcate principiile concurentei pe piata energiei termice prin faptul ca SC "CET" Braila si actionarul majoritar, Consiliul Local Municipal, au decis ca debransarile de la sistemul central de termoficare sa se faca numai "per ansamblu", astfel incit blocurile in care asociatiile de proprietari au aprobat debransarea unui apartament sa fie automat debransate de la sistem. "Daca ma obligi ca dindu-i voie vecinului sa-si ia centrala sa ma debransez si eu, dar eu nu doresc sau n-am bani sa ma debransez, ma fortezi ca pentru a ma proteja sa nu-i permit nici vecinului sa se debranseze", isi motiva APICT plingerea, adaugind ca "reglementarea "CET" Braila foloseste faptul ca unii oameni nu-si pot permite sa achizitioneze o centrala proprie pentru a ii impiedica pe cei care pot sa faca acest lucru, ceea ce contravine flagrant prevederilor legii".
Surse informate din cadrul Consiliului Concurentei au explicat ca ancheta derulata in acest sens la SC "CET" SA Braila s-a incheiat, fara a se confirma acuzatiile aduse de catre APICT. "Au fost analizate in amanunt toate aspectele prezentate in plingerea APICT si care vizau operatorul de termoficare din Braila. Acestea faceau referire directa la conditiile impuse de catre operator si autoritatea locala in cazul cererilor de debransare de la sistemul centralizat de termoficare. Din analiza efectuata la Braila a rezultat ca nu sint incalcate prevederile Legii Concurentei", au precizat aceleasi surse, adaugind ca ancheta este efectuata de catre echipe mixte de control formate din specialistii inspectoratelor teritoriale ale Consiliului Concurentei, precum si reprezentanti ai structurii de conducere din Bucuresti.
Reamintim ca, in prima saptamina din luna august 2005, APICT s-a plins Consiliului Concurentei ca SC "CET" SA Braila s-ar fi folosit in mod abuziv de pozitia dominanta detinuta pe piata si a recurs la fapte anticoncurentiale, si ca ar fi exploatat pozitia de dependenta a unui client care nu dispune de o solutie alternativa in conditii echivalente.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

winmediaLeaderboard

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

Director general: Monica Paraschiv

Director: Silvia Preda

Şef departament publicitate: Sorin Preda

Redactor Şef: Florentin Coman

Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu